Δεν απειλεί τον πετρελαϊκό τομέα η MEND

Ένοπλη οργάνωση διέψευσε σήμερα ότι απείλησε με επιθέσεις σε δεξαμενές, αποθήκες καυσίμων και βυτιοφόρα που μεταφέρουν πετρέλαιο, και είπε ότι ερευνά το πώς η προειδοποίηση για επιθέσεις εστάλη από την ηλεκτρονική της διεύθυνση.

 

Η απειλή που διατυπώθηκε χθες Τρίτη κι έκανε λόγο για επικείμενη "βίαιη επίθεση" οδήγησε το στρατό στο να απευθύνει έκκληση προς τις πετρελαϊκές εταιρείες -συμπεριλαμβανομένων των διυλιστηρίων και των εταιριών διανομής πετρελαίου- να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας στις εγκαταστάσεις τους.

 

"Το Κίνημα για την Απελευθέρωση του Δέλτα του Νίγηρα (MEND) διαψεύδει την πρόσφατη προειδοποίηση για επίθεση στον πετρελαϊκό τομέα", αναφέρει η οργάνωση σε email της που εστάλη από την ίδια διεύθυνση και με το ίδιο ψευδώνυμο "Τζόμο Γκμπόμο".

 

"Θα ερευνήσουμε την υπόθεση και θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί αυτό στο μέλλον", είπε η οργάνωση και πρόσθεσε ότι οι ανακοινώσεις της θα αφορούν μόνο την ανάληψη της ευθύνης επιθέσεων που έχει ήδη πραγματοποιήσει.

 

Η οργάνωση MEND ήταν επί σειρά ετών η κυριότερη ένοπλη οργάνωση στο Δέλτα του Νίγηρα και πραγματοποιούσε επιθέσεις σε πετρελαιαγωγούς. Αλλά το 2009 διασπάστηκε και δεν είναι σαφές ποιό σκέλος της ελέγχει την ηλεκτρονική της διεύθυνση.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Οι leaders της παγκόσμιας οικονομίας φοβούνται το Libra;

Οι leaders της παγκόσμιας οικονομίας φοβούνται το Libra;

Τί τους προβληματίζει και τους ανησυχεί έντονα; – Πώς θα ανατραπούν οι ισορροπίες στην παγκόσμια...

Media

SZ: Καλύτερα ένα μικρό βήμα στο προσφυγικό, παρά τίποτα

SZ: Καλύτερα ένα μικρό βήμα στο προσφυγικό, παρά…

Παρά το ότι η σύνοδος των υπoυργών Εσωτερικών της Ε.Ε. στο Ελσίνκι για μια...

Secret Money

 H ΔEΠA KAI O POSEIDON

H ΔEΠA KAI O POSEIDON

Ένας (ακόμη) λόγος που «επείγουν» οι αποφάσεις για την «επόμενη μέρα» της ΔEΠA είναι οι...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.