Ειδήσεις - Ελλάδα

Με αγορά 10 εισιτηρίων ακόμη 1 δώρο

Ένα δωρεάν εισιτήριο για κάθε δεσμίδα των 10 τεμαχίων που αγοράζουν θα παίρνουν το επόμενο δίμηνο οι χρήστες των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας όπως προβλέπει σχετική εγκύκλιος που υπογράφουν οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομίας, Μεταφορών και Εργασίας.

 

Η χορήγηση του δωρεάν εισιτηρίου θα ισχύει για τα ενιαία εισιτήρια αξίας € 1,40 (ολόκληρο) και € 0,70 (μειωμένο) καθώς και για τα εισιτήρια μίας διαδρομής (με λεωφορείο, τρόλεϊ ή τραμ) αξίας € 1,20 (ολόκληρο) και € 0,60 (μειωμένο).

 

Με την ίδια εγκύκλιο προβλέπεται ότι θα διατίθεται εκ νέου στο κοινό το τριήμερο τουριστικό εισιτήριο, αξίας 20 ευρώ. Το εισιτήριο αυτό επιτρέπει απεριόριστο αριθμό μετακινήσεων με Μ.Μ.Μ. αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Α. (λεωφορεία, τρόλλευ, ηλεκτρικός, τραμ, μετρό μέχρι το Κορωπί) και από μία διαδρομή από και προς τον Αερολιμένα Αθηνών με το Μετρό ή τις λεωφορειακές γραμμές EXPRESS Αεροδρομίου.

 

Επιπλέον καθιερώνεται εβδομαδιαίο εισιτήριο για το Αεροδρόμιο με την ονομασία "7ήμερο εισιτήριο Αεροδρομίου", το οποίο θα ισχύει στους συγκοινωνιακούς φορείς αρμοδιότητας ΟΑΣΑ (Ο.ΣΥ. και ΣΤΑ.ΣΥ.).

 

Το συγκεκριμένο εισιτήριο επιτρέπει απεριόριστο αριθμό μετακινήσεων με τα συγκοινωνιακά μέσα αρμοδιότητας ΟΑΣΑ συμπεριλαμβανομένων και των γραμμών Αεροδρομίου με το μετρό και τα λεωφορεία express. Η χρονική ισχύς του είναι επτά πλήρη 24ωρα από την πρώτη και μοναδική επικύρωσή του. Η τιμή του 7ήμερου εισιτηρίου Αεροδρομίου ορίζεται σε 50 ευρώ και δεν διατίθεται αντίστοιχο εισιτήριο μειωμένης τιμής.

 

Τέλος, όπως διευκρινίζεται, δικαίωμα ελεύθερης και μειωμένης μετακίνησης παρέχεται πλέον εφόσον ο αρμόδιος Φορέας παροχής τους, προβλέψει την εγγραφή πίστωσης στις κατηγορίες δαπανών του προϋπολογισμού του, και συνάψει σύμβαση με τον ΟΑΣΑ καταβάλλοντας το αντίτιμο της δαπάνης (άρθρο 6. παρ. 4. Ν. 3920/2011).


επιστροφή στην αρχή