Deal News Online

undefined

Κλιμακώνεται η κόντρα φαρμακοποιών - υπ. Υγείας

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση των φαρμακοποιών με το υπουργείο Υγείας. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος έβαλε κατά του υπουργού Ανδρέα Λυκουρέντζου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, μίλησε για απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, προκαλώντας την εντονότατη του κλάδου, που προχώρησε σε απεργία.

 

Μάλιστα, οι φαρμαοποιοί της Αθήνας προσανατολίζονται σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με 48ωρη απεργία τις προσεχείς ημέρες και συνέχιση της αναστολής χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

 

Παράλληλα, χαρακτηρίζουν τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο «αναξιόπιστο» και «αχάριστο», καθώς, όπως είπε ο κ. Λουράντος «έχουμε αναστείλει πολλές φορές τις κινητοποιήσεις μας, εμπιστευόμενοι τις δεσμεύσεις του». Από τα βέλη του δεν γλίτωσε ούτε ο πρωθυπουργός.

 

Όπως ανέφερε, προεκλογικά είχε δεσμευθεί ότι από τις πρώτες κινήσεις του θα ήταν ο συμψηφισμός των χρεών του ΕΟΠΥΥ και του Δημοσίου με τους φόρους που καλούνται να πληρώσουν οι φαρμακοποιοί για εισοδήματα που δεν έχουν εισπράξει. «Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε για τους φαρμακοποιούς, έγινε όμως για τις φαρμακοβιομηχανίες», είπε ο κ. Λουράντος, προσθέτοντας: «Αυτό αποδεικνύει την εξάρτηση της κυβέρνησης από τους ισχυρά οικονομικούς παράγοντες της χώρας και την αδιαφορία τους για τη μεσαία τάξη. Αυτό ακριβώς αποδεικνύει το γεγονός ότι μπορεί η κυβέρνηση να υπόσχεται πολλά, χωρίς όμως να υλοποιεί τίποτα».

 

Επανερχόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις υπουργού Υγείας στη Βουλή, τόνισε: «Δεν είμαι ούτε ΣΥΡΙΖαίος, ούτε γαλάζιος, ούτε πορτοκαλί, δεν έχω καμία σχέση με τη ΝΔ, ούτε με κανέναν άλλο. Εκπροσωπώ τους φαρμακοποιούς και αν τολμήσει ποτέ ξανά κανείς να με χαρακτηρίσει πολιτικά, θα έχει να κάνει μαζί μου».

 

Ο πρόεδρος του ΦΣΑ έκανε λόγο για «αναίτια επίθεση» εκ μέρους του υπουργού Υγείας και απειλές περί πλήρους απελευθέρωσης του ωραρίου τους, για στοχοποίηση των φαρμακοποιών, αλλά και για «γκάφα» του υπουργού. «Μάλλον δεν κατανόησε τι έκανε», καθώς -όπως είπε- αν προχωρήσει σε πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου θα επικρατήσει χάος και ο πολίτης δεν θα μπορεί να βρει τα φάρμακά του, αφού κανένας φαρμακοποιός δεν θέλει τη νύχτα.

 

Επίσης, ο κ. Λουράντος χαρακτήρισε απεργοσπαστική κίνηση την εξαγγελία για σύναψη ατομικών συμβάσεων με τον ΕΟΠΠΥ. «Χωρίς καμία αντίδραση θα τους αρμέγει, γι αυτό τους θέλει κατά μόνας», είπε, εκτιμώντας ότι κανένας φαρμακοποιός δεν θα συνάψει ατομική σύμβαση με τον Οργανισμό, καθώς αισθάνεται ασφαλής με την κάλυψη του Συλλόγου.

 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΦΣΑ, τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς θα αγγίξουν στο τέλος του χρόνου το ένα δισ. ευρώ. «Αυτά τα χρήματα έχουν πληρωθεί προς τους προμηθευτές. Είναι χρήματα που έχουν δοθεί για την κάλυψη του ελληνικού λαού», είπε ο κ. Λουράντος σημειώνοντας ότι ο ΕΟΠΠΥ απλώς υφίσταται, δεν λειτουργεί.

 

Το προεδρείο του ΦΣΑ κατήγγειλε, μάλιστα, ότι ο ΕΟΠΥΥ παρακρατεί παράνομα κάθε μήνα από τους λογαριασμούς των φαρμακείων τις ασφαλιστικές τους εισφορές (περίπου 40 εκατ. ευρώ), ενώ κανονικά θα έπρεπε να τα έχει αποδώσει στο Ταμείο τους, το ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ.

 

Γενικότερα, ο κ. Λουράντος χαρακτήρισε τραγικήκ την κατάσταση για τα φαρμακεία, καθώς σύμφωνα με στοιχεία, 200 φαρμακεία έχουν βάλει λουκέτο, 800 βρίσκονται στον Τειρεσία και για 300 έχει εκδοθεί διαταγή πληρωμής. Αυτό που διεκδικούμε, κατέληξε ο πρόεδρος του ΦΣΑ, είναι το δικαίωμα να ασκούμε με αξιοπρέπεια το λειτούργημά μας και να υπηρετούμε τις ανάγκες για φάρμακα των συμπολιτών μας.

 

Σήμερα συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ενώ οι φαρμακοποιοί Αθήνας-Πειραιά πραγματοποιούν Γενικές Συνελεύσεις, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για την πορεία του κλάδου.


Αθλητικά

Συνάντηση αντιπροσωπείας FIFA – UEFA με ΕΠΟ - «Big 4»

Συνάντηση αντιπροσωπείας FIFA – UEFA με ΕΠΟ -…

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στη χώρα μας αντιπροσωπεία των FIFA και UΕFA, αποτελούμενη από τον διευθυντή...

Τεχνολογία

Καμπανάκι από Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για κακόβουλο λογισμικό

Καμπανάκι από Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για κακόβουλο λογισμικό

Στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταγγέλλονται το τελευταίο διάστημα περιστατικά λήψης μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (emails)...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.