«Τελειώνουν οι εκβιασμοί, κερδίζει η Ελλάδα»

«Σήμερα τελειώνουν οι εκβιασμοί για έξοδο από το Ευρώ. Η Ελλάδα κερδίζει τη μεγάλη ευκαιρία να βγει από τη κρίση καλύτερη και όχι αποδυναμωμένη», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του eurogroup που έδωσε το "πράσινο φως" για την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα.

 

"Τα χρήματα σε συνδυασμό με τις διαθρωτικές αλλαγές αποτελούν δικαίωση αλλά και αφετηρία. Δικαίωση για όσους πίστεψαν στην προσπάθεια", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τους κκ Βενιζέλο και Κουβέλη, τους βουλευτές τους, αλλά και τους βουλευτές της Ν.Δ.

 

"Εχουμε λόγους να αισιοδοξούμε. Είναι μια δικαίωση γιατί ουσιαστικά θα πάρουμε 52,5 δισ. ευρώ και από αυτά τα 40 δισ. ευρώ θα μείνουν μέσα στη χώρα. Από τα υπόλοιπα, τα 11 δισ. σβήνουν 20 δισ. ευρώ χρέους.", σημείωσε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι θα ξεχρεωθούν και όσα χρωστά το Δημόσιο στους πολίτες και τις επιχειρήσεις από το 2010.

 

Το σύννεφο που σκέπαζε την Ελλάδα, απομακρύνεται, σημείωσε ο πρωθυπουργός. «Κάποιοι πίστευαν ότι δεν διαπραγματευτήκαμε τίποτα και ακόμα να πιστέψουν πως μειώνονται τα επιτόκια, ενώ μας επιστρέφουν και τα κέρδη από την ΕΚΤ», τόνισε σημειώνοντας ότι δανειζόμαστε με τα φθηνότερα επιτόκια που δανείστηκε ποτέ χώρα.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Secret Money

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Mπορεί οι εξελίξεις να τρέχουν γύρω από τα ναυπηγεία Eλευσίνας, αλλά το όνομα του Nίκου...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.