Για ελληνο-βουλγαρική Σύνοδο κατά της ΠΓΔΜ κάνουν λόγο τα ΜΜΕ των Σκοπίων

Στη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον βούλγαρο ομόλογό του Μπόικο Μπορίσοφ και τη Σύνοδο του Β' Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας επικεντρώνεται το ενδιαφέρον των ΜΜΕ των Σκοπίων.

 

«Ελληνο-βουλγαρική Σύνοδος κατά της Μακεδονίας», γράφει στο πρωτοσέλιδό της η Utrinski Vesnik, επισημαίνοντας πως οι κ.κ. Σαμαράς και Μπορίσοφ απέστειλαν ηχηρό μήνυμα προς την ΠΓΔΜ ότι αν δεν υπάρξει βελτίωση στις σχέσεις καλής γειτονίας, θα παραμείνει στον προθάλαμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Από την πλευρά της, η Dnevnik επικαλούμενη έμπειρους διπλωμάτες της ΠΓΔΜ, αναφέρει ότι το χθεσινό Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας «πήρε κατά κάποιον τρόπο τη μορφή χαρακτήρα κατά της Μακεδονίας».

 

Τα ΜΜΕ των Σκοπίων προβάλλουν επίσης την επισήμανση του κ. Σαμαρά ότι η αρχή του σεβασμού της καλής γειτονίας αναγνωρίζεται πλέον (μετά και την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε.) ως προϋπόθεση για την ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε. - κάτι στο οποίο αναφέρθηκε και ο κ. Μπορίσοφ κατά τη χθεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου με τον έλληνα πρωθυπουργό.

 

Τέλος, προβάλλουν την ιδιαίτερη αναφορά του κ. Μπορίσοφ στην ταινία «Τρίτο Ημίχρονο» του σκηνοθέτη Ντάρκο Μίτρεφσκι, στην οποία εμφανίζεται ο βουλγαρικός στρατός κατοχής στην ΠΓΔΜ να συλλαμβάνει και να στέλνει στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης τους Εβραίους που ζούσαν στα Σκόπια.


protoselida

World Business

H Walmart μηνύει την Tesla

H Walmart μηνύει την Tesla

Η Walmart μηνύει την Τesla, καθώς όπως υποστηρίζει τα ηλιακά πάνελ της δεύτερης προκάλεσαν πυρκαγιές...

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.