Deal News Online

undefined

ΣΕΕΝ: Ζητεί άμεσα μέτρα για την ακτοπλοΐα

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού για τα προβλήματα που απασχολούν την ακτοπλοΐα ζήτησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Μιχάλης Σακέλλης, προειδοποιώντας ότι αν δεν υπάρξουν άμεσα μέτρα «θα μείνουμε σύντομα χωρίς πλοία».

 

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ ζήτησε επιτάχυνση των διαδικασιών αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου για την ακτοπλοΐα, ενώ παρέθεσε αναλυτικά τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν προκειμένου να μπορέσει ο κλάδος να ανακάμψει.

 

Αυτά, όπως είπε, είναι η μείωση του ΦΠΑ στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, στο επίπεδο του αντίστοιχου των ξενοδοχείων, η μείωση των λιμενικών τελών στο βαθμό που αυτά πράγματι επενδύονται στην ακτοπλοΐα, καθώς και η κατάργηση του επίναυλου που επιβαρύνει τα εισιτήρια με 3%.

 

Ο κ. Σακέλλης τόνισε ότι θα πρέπει επίσης να αποφασισθεί η κάλυψη του κόστους των εργοδοτικών εισφορών των ναυτεργατών από το Δημόσιο η οποία επιτρέπεται από την ΕΕ και ισχύει σε άλλες χώρες.

 

Αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας που έχει δοθεί στη δημοσιότητα για διαβούλευση, ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ έκανε λόγο για απαράδεκτη και παράνομη επιβολή των υποχρεωτικών εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια υπέρ προνομιούχων πληθυσμιακών ομάδων, χωρίς να προβλέπεται η αποζημίωση των ακτοπλοϊκών εταιρειών. Σημείωσε ακόμη ότι ούτε μία από τις κατά καιρούς προτάσεις των ακτοπλόων, για την άμεση ενίσχυση του κλάδου, δεν ελήφθη υπόψη.

 

Ερωτηθείς εάν θεωρεί αναγκαία την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας στην ακτοπλοΐα, ο κ. Σακέλλης είπε ότι είναι ένα θέμα που θα πρέπει να συζητηθεί με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. «Είμαστε υπέρ των συναινετικών διαδικασιών και της συνεννόησης και έχουμε καλέσει την ΠΝΟ να αναπτύξουμε ένα διάλογο, θέλουμε όμως να υπάρχει καλή πίστη», πρόσθεσε.


protoselida

Media

Νομοθετική ενίσχυση της καταπολέμησης της διαδικτυακής πειρατείας

Νομοθετική ενίσχυση της καταπολέμησης της διαδικτυακής πειρατείας

Οριστικό "μαύρο" στις ιστοσελίδες που αναπαράγουν παράνομα μουσική, ταινίες, σειρές κ.α. επιχειρεί να βάλει η...

Secret Money

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

Mε βάση το «χρονοδιάγραμμα» προχωρεί η υπόθεση του deal ΣIΔMA-Mπήτρος, για την απορρόφηση του μεταλλουργικού...

Αθλητικά

Ύποπτο κρούσμα στον ΠΑΟΚ

Ύποπτο κρούσμα στον ΠΑΟΚ

Υποπτο κρούσμα κορωνοιού εντοπίστηκε στο ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ και οι παίκτες, όπως και το...

Αυτοκίνητο

Σεβασμός για τη νέα Mercedes-AMG GT Black Series

Σεβασμός για τη νέα Mercedes-AMG GT Black Series

Όταν η Mercedes αποφασίζει να βγάλει συλλεκτική έκδοση που θα κατασκευάζεται στο Affalterbach, την έδρα...

Τεχνολογία

NASA-ESA: Μεταφορά βράχων από Άρη με «φορτηγό διαστημόπλοιο»

NASA-ESA: Μεταφορά βράχων από Άρη με «φορτηγό διαστημόπλοιο»

Η NASA και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA)σχεδιάζουν να δαπανήσουν τουλάχιστον 7 δισεκατομμύρια δολάρια για τη συλλογή δειγμάτων από τον Άρη και την...

Τουρισμός

ΑEGEAN – ΣΕΤΕ: πακέτο διακοπών για προσωπικό Πολιτικής Προστασίας

ΑEGEAN – ΣΕΤΕ: πακέτο διακοπών για προσωπικό Πολιτικής…

Η AEGEAN και ο ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ευχαριστήσουν τους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας, προσφέροντας...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.