Πολιτική

Η βία στο τραπέζι των «τριών»

Στον απόηχο της ένοπλης επίθεσης που δέχθηκαν χθες τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λ. Συγγρού, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης συσκέπτονται στις 18.00 στο Μέγαρο Μαξίμου με βασικό θέμα την κλιμάκωση των φαινομένων βίας.

 

Οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης επικοινώνησαν χθες τηλεφωνικά με τον Πρωθυπουργό, στον οποίο εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους για την επίθεση. Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα αναζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης των πρόσφατων περιστατικών που έχουν προκαλέσει ανησυχία και προβληματισμό.

 

Προσερχόμενος χθες στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Σαμαράς διεμήνυσε ότι η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται. «Έναν άνθρωπο μπορείς να τον πυροβολήσεις, όπως κι ένα κτήριο, που πυροβόλησαν. Τη Δημοκρατία, όμως, δεν μπορείς να την πυροβολήσεις. Ας το ακούσουνε, λοιπόν, αυτοί που πρέπει: η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό είχε, από το Βερολίνο όπου βρίσκεται, και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή