Μειωμένη η τουριστική κίνηση στο 9μηνο

Δυσάρεστα είναι τα νέα από το μέτωπο του τουρισμού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η τουριστική κίνηση προς τη χώρα μας στο εννεάμηνο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2012 εμφανίστηκε μειωμένη κατά 5,2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011.

 

Συγκεκριμένα, η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση μειώθηκε κατά 5,2% και διαμορφώθηκε στα 13,4 εκατ. ταξιδιώτες έναντι 14,2 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2011.

 

Κατά την ίδια περίοδο, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις μειώθηκαν κατά 3,2% στα 303 εκατ. ευρώ. Μειωμένες κατά 5% ήταν και οι διανυκτερεύσεις οι οποίες υποχώρησαν στα 126,7 εκατ. έναντι 133,4 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

 

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στη διαμόρφωση της ταξιδιωτικής κίνησης συμβάλλουν οι χώρες της ΕΕ των 27 με συμμετοχή 63,4% και οι λοιπές χώρες εκτός της ΕΕ των 27 με συμμετοχή 36,6%.

 

Επιπλέον, οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της Ευρωζώνης διαμορφώθηκαν στα 3.882 εκατ. ευρώ, δηλ. μειώθηκαν κατά 12,9%, ενώ οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ΕΕ των 27 εκτός της ζώνης του ευρώ παρουσίασαν αύξηση κατά 7,9%.

 

Από τις λοιπές χώρες εκτός της ΕΕ των 27 αύξηση παρουσιάζουν οι εισπράξεις από τη Ρωσία κατά 32,1% οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 896 εκατ. ευρώ, ενώ μείωση κατά 19,2% παρουσιάζουν οι εισπράξεις από τις ΗΠΑ που διαμορφώθηκαν στα 357 εκατ. ευρώ.


protoselida

World Business

Google, Amazon, Facebook: Φορολογούνται με 3% στην Ισπανία

Google, Amazon, Facebook: Φορολογούνται με 3% στην Ισπανία

Νομοσχέδιο κατέθεσε στο Κουνοβούλιο η ισπανική κυβέρνηση που προτείνει τη φορολόγηση των εσόδων από τους...

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Τουρισμός

Η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου στην έκθεση SIAL 2020

Η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου στην έκθεση SIAL 2020

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στα πλαίσια πολιτικής της ανάδειξης και προώθησης των τοπικών πιστοποιημένων προϊόντων,...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.