ΟΤΕ: Τέσσερις υποψήφιοι για την Globul

Τέσσερις τηλεπικοινωνιακοί κολοσσοί έχουν ριχθεί στη «μάχη» για την απόκτηση της βουλγαρικής θυγατρικής του ΟΤΕ, Globul, σε μια συμφωνία που αναμένεται να ανέλθει στα 700 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πηγή την οποία επικαλείται το Reuters.

 

Σημειώνεται ότι ο ΟΤΕ σχεδιάζει να πουλήσει τη βουλγαρική του μονάδα καθώς και τις δορυφορικές δραστηριότητες HellasSat, προκειμένου να αναχρηματοδοτήσει χρέος ύψους 1,8 δισ. ευρώ έως τις αρχές του 2014.

 

Όπως είπε στο Reuters πηγή προσκείμενη στη διαδικασία, η Turk Telekom, η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Turkcell και η νορβηγική Telenor διεξάγουν ήδη οικονομικό και νομικό έλεγχο στη Globul. Για τη βουλγαρική εταιρεία ενδιαφέρεται και η Deutsche Telekom.

 

«Η Deutsche Telekom είναι στη διαδικασία περισσότερο για να δοθεί κίνητρο στους άλλους παίκτες να υποβάλουν σοβαρές προσφορές», είπε η πηγή, προσθέτοντας πως οι δεσμευτικές προσφορές αναμένονται έως τις 18 Μαρτίου και η όποια συμφωνία μπορεί να αναμένεται αργότερα τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο.

 

Θα πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι δεύτερη πηγή είπε στο Reuters ότι ο ΟΤΕ ίσως ματαιώσει την πώληση μετά το ομολογιακό δάνειο 700 εκατ. ευρώ που εξέδωσε την Τετάρτη.

 

Τόσο η Globul όσο και ο ΟΤΕ αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.


protoselida

Media

Πέτσας: Πως θα ανοίξει ο δρόμος για τις επενδύσεις στα ΜΜΕ

Πέτσας: Πως θα ανοίξει ο δρόμος για τις…

Το πλέγμα των παρεμβάσεων που η κυβέρνηση θεωρεί ότι «θα διευκολύνει τις επενδύσεις στον κλάδο...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Tesla: Ρεκόρ παράδοσης με 97.000 αυτοκίνητα

Tesla: Ρεκόρ παράδοσης με 97.000 αυτοκίνητα

Ρεκόρ παραγωγής και παραδόσεων αυτοκινήτων σημείωσε η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla το τρίτο τρίμηνο, αν και...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.