Γερμανικό βέτο στην φορολόγηση ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία

Για άλλη μια φορά το γερμανικό κοινοβούλιο δεν ενέκρινε την επικύρωση της διακρατικής συμφωνίας για την αναδρομική φορολόγηση καταθέσεων που διατηρούν Γερμανοί πολίτες σε ελβετικές τράπεζες την τελευταία δεκαετία. Αυτή η εξέλιξη ενδιαφέρει και την Ελλάδα, η οποία ήθελε να ακολουθήσει την ίδια πεπατημένη για να αποκομίσει έσοδα από τις ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία.

 

Η συμφωνία Γερμανίας - Ελβετίας έπρεπε για να ενεργοποιηθεί να επικυρωθεί πρώτα από τα δύο σώματα του γερμανικού κοινοβουλίου, την Μπούντεσταγκ και την Μπούντεσρατ.

 

Οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι, που διαθέτουν την πλειοψηφία στην Άνω Βουλή (Μπούντεσρατ) διαφώνησαν στις 23 Νοεμβρίου με τη συνθήκη θεωρώντας ότι είναι πολύ ήπια απέναντι σε όσους φοροδιαφεύγουν.

 

Μετά το αδιέξοδο συγκλήθηκε μια κοινοβουλευτική επιτροπή διαμεσολάβησης, η οποία διαβουλευόταν για περίπου δυο μήνες, αλλά προχθές ανακοίνωσε πως απέτυχε να καταλήξει σε συμβιβαστική λύση.

 

Σημειώνεται πως στις 9 Νοεμβρίου το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει πως συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής και της ελβετικής κυβέρνησης για την επίτευξη συμφωνίας, που θα αφορά τις καταθέσεις Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες.

 

Σύμφωνα με εκείνη την ανακοίνωση πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις στα ζητήματα υπό συζήτηση με γοργούς ρυθμούς, έτσι ώστε να έχουμε τελικό κείμενο συμφωνίας με βάση τα αντίστοιχα κείμενα που έχουν υπογράψει άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με γνώμονα την προστασία του εθνικού συμφέροντος.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Secret Money

H ανάπλαση της οδού Πειραιώς και το project των 200 εκ.

H ανάπλαση της οδού Πειραιώς και το project…

Eδώ και πολλά χρόνια ως αφήγημα, ως στόχο και ως προοπτική εχει μπει σε πρώτο...

Αυτοκίνητο

Volvo Cars: Ανακαλεί 507.000 οχήματα λόγω κινδύνου φωτιάς

Volvo Cars: Ανακαλεί 507.000 οχήματα λόγω κινδύνου φωτιάς

H σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo Cars ανακαλεί 507.000 οχήματά της παγκοσμίως, λόγω ελαττωματικού εξαρτήματος στον...

Περιβάλλον

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Τροποποίηση διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Τροποποίηση διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε απόφαση τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων του έργου «Ολοκληρωμένη Διαχείριση...

Τουρισμός

FedHATTA: Συνάντηση για στρατηγική προώθηση του ελληνικού και κυπριακού τουρισμού

FedHATTA: Συνάντηση για στρατηγική προώθηση του ελληνικού και…

Με εκπροσώπους του Υφυπουργείου Τουρισμού της Κύπρου συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.