Γερμανικό βέτο στην φορολόγηση ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία

Για άλλη μια φορά το γερμανικό κοινοβούλιο δεν ενέκρινε την επικύρωση της διακρατικής συμφωνίας για την αναδρομική φορολόγηση καταθέσεων που διατηρούν Γερμανοί πολίτες σε ελβετικές τράπεζες την τελευταία δεκαετία. Αυτή η εξέλιξη ενδιαφέρει και την Ελλάδα, η οποία ήθελε να ακολουθήσει την ίδια πεπατημένη για να αποκομίσει έσοδα από τις ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία.

 

Η συμφωνία Γερμανίας - Ελβετίας έπρεπε για να ενεργοποιηθεί να επικυρωθεί πρώτα από τα δύο σώματα του γερμανικού κοινοβουλίου, την Μπούντεσταγκ και την Μπούντεσρατ.

 

Οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι, που διαθέτουν την πλειοψηφία στην Άνω Βουλή (Μπούντεσρατ) διαφώνησαν στις 23 Νοεμβρίου με τη συνθήκη θεωρώντας ότι είναι πολύ ήπια απέναντι σε όσους φοροδιαφεύγουν.

 

Μετά το αδιέξοδο συγκλήθηκε μια κοινοβουλευτική επιτροπή διαμεσολάβησης, η οποία διαβουλευόταν για περίπου δυο μήνες, αλλά προχθές ανακοίνωσε πως απέτυχε να καταλήξει σε συμβιβαστική λύση.

 

Σημειώνεται πως στις 9 Νοεμβρίου το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει πως συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής και της ελβετικής κυβέρνησης για την επίτευξη συμφωνίας, που θα αφορά τις καταθέσεις Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες.

 

Σύμφωνα με εκείνη την ανακοίνωση πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις στα ζητήματα υπό συζήτηση με γοργούς ρυθμούς, έτσι ώστε να έχουμε τελικό κείμενο συμφωνίας με βάση τα αντίστοιχα κείμενα που έχουν υπογράψει άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με γνώμονα την προστασία του εθνικού συμφέροντος.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Μπλόκο στις αναβαθμίσεις Android στα κινητά της Huawei από την Google

Μπλόκο στις αναβαθμίσεις Android στα κινητά της Huawei…

Νέα προβλήματα δημιουργεί στον κινέζικο κολοσσό Huawei το διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ που την έβαλε...

Secret Money

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Mπορεί οι εξελίξεις να τρέχουν γύρω από τα ναυπηγεία Eλευσίνας, αλλά το όνομα του Nίκου...

Τουρισμός

Τουριστικό πόλος έλξης τα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου

Τουριστικό πόλος έλξης τα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου

Σε έναν από τους σπουδαιότερους τουριστικούς- εκπαιδευτικούς προορισμους της χώρας μας, εξελίσσονται τα Ναυπηγεία του...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.