Ρεν: Με αυστηρές προϋποθέσεις η βοήθεια προς την Κύπρο

H ισχυροποίηση του ευρώ είναι επιζήμια για τις χώρες του ευρωπαικού νότου καθώς θα μπορούσε να αποτελέσει τροχοπέδη για τις εξαγωγές τους δήλωσε ο Oλι Ρεν, σε συνέντευξη στο αυστριακό περιοδικό Profil.

 

Aντίθετα άλλα κράτη όπως η Γερμανία, η Αυστρία και η Ολλανδία θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν καλύτερα αυτό το ζήτημα, συμπλήρωσε.

 

Σε ό,τι αφορά την Κύπρο δήλωσε ότι θα υπάρξουν αυστηρές προϋποθέσεις για να δοθεί βοήθεια στη χώρα. "Η Κύπρος χρειάζεται να λάβει πειστικά μέτρα κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της φοροδιαφυγής. Είναι σημαντικό η χώρα να αποφύγει την πτώχευση και την έξοδο από το ευρώ", σημείωσε.

 

Παράλληλα ο Φινλανδός επίτροπος απεύθυνε «έκκληση» για περισσότερη διεθνή συνεργασία στο νομισματικό τομέα ώστε να αποφευχθούν προβλήματα στο διεθνές εμπόριο.

 

"Γνωρίζω τα ρίσκα των ανταγωνιστικών υποτιμήσεων και έχουμε προειδοποιήσει την Ιαπωνία η οποία υιοθετεί βήματα προς αυτή την κατεύθυνση", ανέφερε ο ίδιος.


protoselida

World Business

Μερίδιο στην Tesla θέλουν γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Μερίδιο στην Tesla θέλουν γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ορισμένες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες φαίνεται να ενδιαφέρονται για μερίδιο στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla,...

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Έφτασε στην Κίνα η αποστολή της Εθνικής Ανδρών

Έφτασε στην Κίνα η αποστολή της Εθνικής Ανδρών

Στην Κίνα βρίσκεται η Εθνική μας ομάδα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.