Αγωγή κατά της Anheuser-Busch

Αγωγή ύψους πέντε εκατ. δολαρίων κατά της Anheuser-Busch κατέθεσαν οι λάτρεις της μπίρας στις ΗΠΑ, κατηγορώντας την εταιρεία ότι «νερώνει» το αγαπημένο τους ποτό.

 

Στις αγωγές τους που κατατέθηκαν στην Πενσιλβάνια, την Καλιφόρνια και άλλες πολιτείες, υποστηρίζουν ότι οι καταναλωτές εξαπατήθηκαν σχετικά με το ποσοστό αλκοόλ που περιείχε το ποτό τους και αναγραφόταν στη συσκευασία.

 

Η αγωγή αφορά 10 τύπους μπίρας της Anheuser-Busch, περιλαμβανομένων των Budweiser και Michelob.

 

Η Αnheuser-Busch InBev χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς αυτούς «εντελώς ψευδείς, αναφέροντας σε ανακοίνωσή της ότι «οι μπίρες μας τηρούν απόλυτα τους νόμους που αφορούν τα αναγραφόμενα στη συσκευασία».

 

Οι αγωγές βασίστηκαν σε πληροφορίες από πρώην υπαλλήλους σε ζυθοποιίες που ανήκουν στην πολυεθνική.

 

«Οι πληροφορίες μας προέρχονται από πρώην υπαλλήλους στην Anheuser-Busch, οι οποίοι μας ενημέρωσαν ότι, στο πλαίσιο της εταιρικής πρακτικής, όλα τα αναφερόμενα (στην αγωγή) προϊόντα 'νερώνονται'», είπε ο επικεφαλής της νομικής ομάδας που έχει αναλάβει την υπόθεση Τζος Μπόξερ.

 

Σύμφωνα με τη δικογραφία, «η Anheuser-Busch διαθέτει μία από τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες ελέγχου και επεξεργασίας στον κόσμο για να καταγράφει με ακρίβεια το περιεχόμενο του αλκοόλ στα τελικά στάδια παραγωγής και στη συνέχεια (η εταιρεία) προσθέτει νερό και παράγει μπίρες με σημαντικά χαμηλότερη περιεκτικότητα αλκοόλ από αυτήν που αναφέρεται στην ετικέτα».

 

Η αγωγή αναφέρει ότι η πρακτική αυτή ξεκίνησε ύστερα από τη συγχώνευση της αμερικανικής Anheuser-Busch με τη βελγο-βραζιλιάνικη InBev το 2008 από την οποία δημιουργήθηκε ο μεγαλύτερος παραγωγός αλκοολούχων ποτών στον κόσμο.

 

«Ύστερα από τη συγχώνευση, η Anheuser-Busch επιτάχυνε ραγδαία τη διαδικασία εξαπάτησης, θυσιάζοντας τα ποιοτικά προϊόντα που κάποτε παρήγαγε η Anheuser-Busch προκειμένου να μειώσει το κόστος», σύμφωνα με την αγωγή.

 

«Τηρούμε υπερήφανα τις υψηλότερες προδιαγραφές στη διαδικασία παραγωγής της μπίρας μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πίτερ Κρέμερ, αντιπρόεδρος του τμήματος παραγωγής και προμήθειας της Anheuser-Busch.


protoselida

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

«Κρεμάει» τα παπούτσια του ο Φερνάντο Τόρες

«Κρεμάει» τα παπούτσια του ο Φερνάντο Τόρες

Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο Φερνάντο Τόρες, βάζοντας τέλος σε μια μακρά και επιτυχημένη...

Περιβάλλον

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

SOS συνεχίζει να εκπέμπει το τροπικό δάσος του·Αμαζονίου, ο σημαντικότερος πνεύμονας του πλανήτη.

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.