Έτοιμη για περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα η ΕΤΕπ

Έτοιμη να χρηματοδοτήσει με τη χορήγηση δανείων «περισσότερα και καλύτερα» προγράμματα στην Ελλάδα το 2013 εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, όπως προκύπτει από σημερινές δηλώσεις του προέδρου της Βέρνερ Χόγιερ.

 

Σε συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία της παρουσίασης της ετήσιας έκθεσης της Τράπεζας στις Βρυξέλλες, ο κ. Χόγιερ τόνισε ότι «μετά το τέλος της πολιτικής κρίσης στην Ελλάδα, η ΕΤΕπ έχει ισχυρή συνεργασία με την αξιόπιστη και δραστήρια ελληνική κυβέρνηση» και δηλώνει έτοιμη να χρηματοδοτήσει «καλές ιδέες».

 

Είναι προς όφελός μας να ξεπεράσουμε τα προβλήματα στην Ελλάδα, τόνισε ο κ. Χόγιερ, ο οποίος είπε ακόμη ότι η ΕΤΕπ δεν περιορίζει τη συνεργασία της με εθνικές κυβερνήσεις, αλλά δηλώνει, επίσης, έτοιμη να συνεργαστεί με ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς «η Ελλάδα χρειάζεται καλές ειδήσεις».

 

«Δεν υπάρχει ούτε δισταγμός, ούτε ανώτατο όριο στη χρηματοδότηση της Ελλάδας» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΕΤΕπ, ο οποίος όμως αφού αναφέρθηκε στα τεράστια γραφειοκρατικά εμπόδια στην ΕΕ, είπε ότι θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες σχετικά με τον επαναπρογραμματισμό των έργων που συγχρηματοδοτούνται από πόρους της ΕΕ.

 

Παράλληλα, ο κ. Χόγιερ τόνισε ότι πολλές ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να δραστηριοποιηθούν σε διεθνείς αγορές, εφόσον επιλυθούν τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν.

 

O πρόεδρος της ΕΤΕπ αναφέρθηκε επίσης σε «πολύπλοκα προβλήματα» που παρουσιάζονται στις συμβάσεις των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, για τα οποία «η ΕΤΕπ εργάζεται, ώστε να ξεπεραστούν, κάτι όμως που απαιτεί χρόνο».

 

Η ΕΤΕπ είναι έτοιμη να επιστρέψει στη χρηματοδότηση αυτών των έργων, μόλις επιλυθούν ορισμένα ζητήματα νομικού χαρακτήρα στην Ελλάδα, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Χόγιερ.

 

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση, το 2012 η ΕΤΕπ προχώρησε στη χορήγηση δανείων ύψους 704 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα. Ο κ. Χόγιερ διευκρίνισε ότι έχουν ήδη ενεργοποιηθεί δάνεια ύψους 590 εκατ. ευρώ, από τα οποία πέντε ελληνικές τράπεζες έχουν επωφεληθεί, ενώ εκταμιεύθηκαν 212,5 εκατ. ευρώ, «κάτι που αποδεικνύει ότι η χρηματοδότηση της ΕΤΕπ ρέει προς την Ελλάδα». Ο πρόεδρος της ΕΤΕπ σημείωσε ακόμη ότι, εντός του Μαρτίου, θα είναι πλήρως επιχειρησιακό το δάνειο ύψους 1,5 δισ. ευρώ που έχει συμφωνηθεί με τις ελληνικές αρχές.


protoselida

World Business

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin Tin;

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin…

Tιμή - ρεκόρ για το πρώτο εξώφυλλο του θρυλικού κόμικ του Eρζέ, από το 1930

Media

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος

Απεβίωσε το πρωί της Παρασκευής, σε ηλικία 83 χρονών, ο πρώην εκδότης και δημοσιογράφος...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.