Συμμετοχή στο ερευνητικό έργο VENUS-C

Τo Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft, στο πλαίσιο των ερευνητικών του δραστηριοτήτων, συμμετέχει στο καινοτόμο ερευνητικό έργο VENUS-C (Virtual Multidisciplinary Environments USing Cloud Infrastructures).

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το VENUS-C υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση του 7ου Προγράμματος Πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορά στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος για πολλαπλές εφαρμογές με χρήση cloud computing υποδομής.

 

Σημειώνεται, ότι η ανοικτή πρόσκληση για τη χρηματοδότηση Cloud Computing εφαρμογών από το VENUS-C ανακοινώθηκε στις 11 Ιανουαρίου 2011 και αφορά δημόσιους ή ιδιωτικούς οργανισμούς που διεξάγουν έρευνα, συνεισφέροντας στην τεχνολογική ανάπτυξη και καινοτομία σε όλη την Ευρώπη.

 

Όπως επισημαίνεται, το έργο VENUS-C, το οποίο στηρίζεται στη στενή συνεργασία μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου και της επιστημονικής-ερευνητικής κοινότητας, έχει ως στόχο την ανάπτυξη, δοκιμή και χρήση ευέλικτων υπηρεσιών cloud computing, οι οποίες στη συνέχεια θα διατεθούν στην επιστημονική κοινότητα.

 

Παράλληλα, η υπολογιστική πλατφόρμα του έργου υποστηρίζεται από το Microsoft Windows Azure - με χρήση δωρεάν πόρων για την έρευνα και καινοτομία - καθώς και από άλλα Ευρωπαϊκά data centers, όπως αυτά της ιταλικής εταιρίας Engineering, του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Στοκχόλμης και του Υπερυπολογιστικού Kέντρου της Βαρκελώνης.


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Υγεία & Διατροφή

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται προκειμένου να θωρακιστούν οι...

Περιβάλλον

Ολλανδική συνδρομή στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

Ολλανδική συνδρομή στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στην Ολλανδία ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης στο πλαίσιο της...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.