Έσοδα 88 εκατ. δολ. από το πακέτο της Transgaz

Έσοδα 88 εκατ. δολαρίων αναμένεται να φέρει στη ρουμανική κυβέρνηση η πώληση του μειοψηφικού πακέτου της εταιρείας φυσικού αερίου Transgaz.

 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που γνωστοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο Αξιών του Βουκουρεστίου, η ρουμανική κυβέρνηση που προχωρά στην πώληση 1,76 εκατομμυρίων μετοχών, ήτοι του 15% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

 

Η πώληση των μετοχών ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 16 Απριλίου και ως εκ τούτου, σήμερα ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας στο Χρηματιστήριο.

 

Ο επικεφαλής του τμήματος για την πώληση ενεργητικού κρατικών εταιρειών στο υπουργείο Οικονομίας της Ρουμανίας Γκάμπριελ Ντουμιτράσκου δήλωσε ότι η πώληση του μειοψηφικού πακέτου της Transgaz είναι το πρώτο βήμα για την υλοποίηση αντίστοιχων διαδικασιών σε άλλες κρατικές εταιρείες, όπως στην Romgaz. Αυτή η διαδικασία, πρόσθεσε, αποδεικνύει την ύπαρξη πολιτικής βούλησης για τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων.

 

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg, η Ρουμανία προχωρά στην πώληση του μεριδίου της Transgaz και ξεκινά αντίστοιχη διαδικασία για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της ζημιογόνας επιχείρησης σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών CFR Marfa, προκειμένου να συγκρατήσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού στα συμφωνηθέντα επίπεδα με τους διεθνείς πιστωτές της και να ολοκληρώσει τη δεύτερη δανειοδοτική συμφωνία που έχει με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

 

Η Ρουμανία κατάφερε να εξασφαλίσει τρίμηνη επέκταση της δανειοδοτικής συμφωνίας προληπτικού χαρακτήρα ύψους πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το τέλος του Ιουνίου για να υλοποιήσει περισσότερες μεταρρυθμίσεις.


protoselida

Media

Διεθνές συνέδριο: Παραπληροφόρηση και Τεχνητή Νοημοσύνη

Διεθνές συνέδριο: Παραπληροφόρηση και Τεχνητή Νοημοσύνη

Η 3η Ελληνική Εβδομάδα για την Παιδεία στα ΜΜΕ (9 ως 15 Νοεμβρίου) κορυφώνεται με...

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Περιβάλλον

Ο Χρ. Βλαχοκώστας υπεύθυνος για Λίμνη Κορώνεια

Ο Χρ. Βλαχοκώστας υπεύθυνος για Λίμνη Κορώνεια

Μετά από συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ο Χρίστος Βλαχοκώστας ορίστηκε συντονιστής για την...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.