Deal News Online

undefined

Mail επί πληρωμή στους «διάσημους» του Facebook

Η είδηση κυκλοφόρησε πριν μερικές ημέρες, ωστόσο η αβεβαιότητα σχετικά με την αξιοπιστία της ήταν διάχυτη: το Facebook αρχίζει να χρεώνει τα μηνύματα προς διάσημες προσωπικότητες, στο πλαίσιο ενός δοκιμαστικού προγράμματος στο οποίο συμμετέχουν χρήστες από πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.

 

Όπως αναφέρει η Guardian, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο έχει αρχίσει να χρεώνει τους χρήστες του στη Βρετανία μέχρι και σχεδόν 11 λίρες για την αποστολή μηνυμάτων σε διάσημους, καθώς και άλλα άτομα εκτός της λίστας φίλων τους. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί ο κολυμβητής Τομ Ντέιλι, η αποστολή μηνύματος στον οποίο κοστίζει 10.68 λίρες.

 

Η επικοινωνία με διάσημους μικρότερης «εμβέλειας», όπως ο Ρόμπερτ Πέστον του BBC ή η Κρεσίντα Μπόνας, φίλη του πρίγκιπα Χάρι (που δεν έχουν οργανωμένα «κλαμπ» θαυμαστών), κοστίζει λιγότερο (71 πένες). Άλλες προσωπικότητες η επικοινωνία με τις οποίες «κοστίζει», σύμφωνα με τους Sunday Times, είναι ο Σαλμάν Ρουσντί και ο Snoop Dog (10.08 λίρες). Όλα τα έσοδα από τα μηνύματα καταλήγουν στην εταιρεία.

 

Το Facebook, κατά τη Guardian, έχει επιβεβαιώσει το εν λόγω «πείραμα», ωστόσο δεν έχει αποφασίσει αν θα καθιερωθεί η συγκεκριμένη λειτουργία, καθώς οι αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα χρηστών είναι έντονες: μία από τις πλέον γνωστές «υποσχέσεις» του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου είναι ότι «ήταν και θα είναι δωρεάν».

 

Αντίστοιχο δοκιμαστικό πρόγραμμα λαμβάνει χώρα στις ΗΠΑ από το Δεκέμβριο, σε μικρή κλίμακα- ωστόσο, πλέον επεκτείνεται και σε άλλες 36 χώρες (στις οποίες συμπεριλαμβάνονται επίσης η Αυστραλία και το Ισραήλ). Η διαδικασία χρέωσης καθορίζεται από μία σειρά παραγόντων, όπως ο αριθμός των followers/ φίλων και ένας μυστικός αλγόριθμος «φήμης», που καθορίζουν την τιμή του εκάστοτε μηνύματος, αναλόγως τον παραλήπτη.

 

Βεβαίως, η πλειοψηφία των χρηστών στη Μ.Βρετανία μπορεί ακόμα να στείλει δωρεάν μηνύματα σε αγνώστους. Η θέση του Facebook, εν όψει έντονων αντιδράσεων, είναι ότι πρόκειται για έναν τρόπο μείωσης του spam προς τους διάσημους, καθώς τα μηνύματα που έχουν «πληρωθεί», πηγαίνουν κατευθείαν στο inbox του παραλήπτη και όχι στο folder (το αποκαλούμενο «άλλο» folder) όπου καταλήγουν τα μηνύματα από άτομα εκτός του κύκλου φίλων.

 

Ωστόσο, οι celebrities δεν χρειάζεται να φοβούνται για μαζικές εισροές μηνυμάτων στο πλαίσιο του προγράμματος, καθώς, όπως αναφέρει το CNN, το Facebook θα περιορίσει τον αριθμό των επί πληρωμή μηνυμάτων που μπορεί να λάβει ένας χρήστης σε ένα την εβδομάδα. Αξίζει να σημειωθεί πως το Δεκέμβριο η εταιρεία είχε εξετάσει το ενδεχόμενο χρέωσης 100 δολαρίων σε χρήστες για τη δυνατότητα αποστολής μηνύματος στον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, και άλλα στελέχη της εταιρείας, χωρίς επιτυχία. Ο Ζούκερμπεργκ πάντως, έχει πει πως θα ήθελε κάποια στιγμή το Facebook να αποτελέσει εναλλακτική πρόταση στις υπηρεσίες email.


protoselida

Media

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη στον Εβρο

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη…

«Η Ελλάδα θέλει να επεκτείνει τον συνοριακό φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία» επιγράφεται δημοσίευμα...

Secret Money

H EPEYNA EΛEIΠE...

H EPEYNA EΛEIΠE...

Tο αν και κατά πόσο τα «βαρυφορτωμένα» με προβλήματα και χρέη EΛTA χρειάζονται «έρευνα αγοράς»...

Υγεία & Διατροφή

ΕΟΦ: Απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης βιοκτόνων

ΕΟΦ: Απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης βιοκτόνων

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων αποφάσισε την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης των βιοκτόνων «Total Care αντισηπτικό...

Περιβάλλον

Greenpeace: 6 σημεία κλειδιά για πλαστικά μιας χρήσης

Greenpeace: 6 σημεία κλειδιά για πλαστικά μιας χρήσης

Με σημερινή επιστολή της προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, η περιβαλλοντική οργάνωση...

Τουρισμός

ΣΕΤΚΕ: O υπουργός Τουρισμού καταδικάζει τα μικρά καταλύματα

ΣΕΤΚΕ: O υπουργός Τουρισμού καταδικάζει τα μικρά καταλύματα…

Βολές  εναντίον του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη εξαπέλυσε το προεδρείο της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.