Πρωτοποριακή μεταμόσχευση οστών του προσώπου στο Ερρίκος Ντυνάν

Επιτυχημένη επέμβαση αποκατάστασης της άνω γνάθου σε 50χρονη ασθενή από την Αθήνα, η οποία είχε υποστεί ολική απώλεια οστών του μέσου προσώπου (άνω γνάθος και ζυγωματικό), πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».

 

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε με τη χρήση αυτόλογων ιστών από το σώμα της ασθενούς, η οποία λόγω σοβαρού τραυματισμού σε τροχαίο ατύχημα προ πενταετίας είχε υποστεί ολική απώλεια των οστών του μέσου προσώπου. Λόγω αυτής της έλλειψης των οστών στο πρόσωπο, η ασθενής είχε αδυναμία μάσησης και φυσιολογικής σίτισης, αφού τρεφόταν μέσω γαστροστομίας ενώ παρουσίαζε και έντονη αισθητική δυσμορφία.

 

Στη συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση που πραγματοποιήθηκε από τον Διευθυντή του Τμήματος Πλαστικής, Αισθητικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» κ. Ιωάννη Μπίτζο, μεταφέρθηκε στο πρόσωπο μεγάλο τμήμα περονιαίου οστού από την κνήμη μαζί με τα τροφοφόρα αγγεία του και με τμήμα του τοπικού μυός. Προκειμένου να παραμείνει βιώσιμο το οστό, χρησιμοποιήθηκε χειρουργικό μικροσκόπιο για να συνδεθούν η τροφοφόρα περονιαία αρτηρία και φλέβα διαμέτρων ενός χιλιοστού, με την κροταφική αρτηρία και φλέβα στο πρόσωπο. Κατά το πολύωρο χειρουργείο έγινε εκτεταμένη αποκατάσταση των οστών όλης της άνω γναθου, του ζυγωματικού οστού και της εσωτερικής κοιλότητας του στόματος.

 

Η επέμβαση ολοκληρώθηκε με την καθήλωση του οστού στη νέα του θέση από τον Επιμελητή του Τμήματος Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου κ. Γεώργιο Δατσέρη, με τη συνδρομή του οποίου στη συνέχεια πρόκειται να τοποθετηθούν στη νέα άνω γνάθο της ασθενούς ειδικά σχεδιασμένα οδοντικά εμφυτεύματα. Η μετεγχειρητική πορεία της ασθενούς εξελίχθηκε ομαλά και όλοι οι ιστοί παρέμειναν βιώσιμοι.

 

Ο συνδυασμός επανορθωτικών επεμβάσεων αυτομεταμόσχευσης στη συγκεκριμένη ασθενή αποτελεί ένα βήμα πριν τη μεταμόσχευση προσώπου από άλλο άτομο, επέμβαση η οποία χειρουργικά βασίζεται στις ίδιες αρχές μικροχειρουργικής σύνδεσης αγγείων ώστε να παραμείνουν βιώσιμοι οι μεταμοσχευμένοι ιστοί.


protoselida

World Business

Uber: Εξαγοράζει την ανταγωνίστρια Careem Networks έναντι $3,1 δισ.

Uber: Εξαγοράζει την ανταγωνίστρια Careem Networks έναντι $3,1…

Ντιλ ύψους 3,1 δισ.δολαρίων αναμένεται να ανακοινώσει η εταιρεία διαμοιρασμού αυτοκινήτων Uber Technologies, ακόμη και...

Media

Die Zeit: Υπαίθρια φυλακή για τους πρόσφυγες η Ελλάδα

Die Zeit: Υπαίθρια φυλακή για τους πρόσφυγες η…

Πολυσέλιδο ρεπορτάζ για τις σκληρές και απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στην Ελλάδα φιλοξενεί στην...

Secret Money

 OI ΠPΩTEΣ YΠOΓPAΦEΣ

OI ΠPΩTEΣ YΠOΓPAΦEΣ

Θα είναι αν μη τι άλλο μια ιστορική στιγμή, αυτή των υπογραφών στη σύμβαση για...

Αθλητικά

Τέταρτη σερί «κούπα» για το γυναικείο μπάσκετ του Ολυμπιακού

Τέταρτη σερί «κούπα» για το γυναικείο μπάσκετ του…

Η απόλυτη κυριαρχία του Ολυμπιακού στο γυναικείο μπάσκετ επιβεβαιώθηκε για άλλη μία φορά στα Χανιά,...

Τεχνολογία

 Όσλο: Ασύρματη φόρτιση για τα ηλεκτρικά ταξί

Όσλο: Ασύρματη φόρτιση για τα ηλεκτρικά ταξί

Τα ταξί στο Όσλο, πρωτεύουσα της Νορβηγίας, πρόκειται να χρησιμοποιούν ασύρματη τεχνολογία γρήγορης φόρτισης...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.