Deal News Online

undefined

Ο γερμανικός Τύπος για την τραγωδία στη Βοστόνη

«Οι δράστες της Βοστόνης δεν είναι θαρραλέοι ήρωες, αλλά δειλοί δολοφόνοι που μετέτρεψαν μία μεγάλη αθλητική γιορτή σε ένα λουτρό αίματος» αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung.

 

«Ο πρόεδρος Ομπάμα χρειάστηκε πολλές φορές τελευταία να βρει λόγια για να παρηγορήσει ένα αναστατωμένο έθνος, μετά το μακελειό σε ένα δημοτικό σχολείο. Και θα πρέπει να το ξανακάνει, δεδομένου ότι οι συμπατριώτες του αναμένουν γρήγορο εντοπισμό των δραστών και με την ελπίδα ότι δεν έχει αρχίσει ένα νέο τρομοκρατικό σερί στη Βοστόνη. Οι επιπτώσεις της 11ης Σεπτεμβρίου έγιναν αισθητές σε όλο τον κόσμο».

 

«Ο τρόμος της Βοστόνης σοκάρει την Αμερική» είναι ο τίτλος στο σημερινό πρωτοσέλιδο της Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, η οποία σημειώνει ότι η αιματηρή επίθεση αναβιώνει και πάλι το φόβο της τρομοκρατίας στις ΗΠΑ.

 

Όπως επισημαίνει, «οι περισσότεροι Αμερικανοί υποθέτουν ότι πίσω από την επίθεση κρύβονται ιεροί πολεμιστές του Ισλάμ. Οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας αντίθετα, προειδοποιούν για ένα κύμα δεξιάς βίας. Οι ερευνητές εμφανίζονται προς το παρόν αισιόδοξοι και σιωπούν».

 

Η SZ επιβραβεύει την ψύχραιμη διαχείριση της κατάστασης μετά την επίθεση χαιρετίζοντας την αρχική αποφυγή της λέξης «τρομοκρατία» από τον Μπαράκ Ομπάμα.

 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «η υστερία είναι η θριαμβευτική κραυγή του τρόμου. Η Αμερική αντέδρασε με αξιοσημείωτη απουσία υστερίας απέναντι στις βομβιστικές επιθέσεις της Βοστόνης. Αυτό μαρτυρά μία νέα ωριμότητα, αλλά και μία αδιάκοπη κούραση. Οι Αμερικανοί θέλουν να αφήσουν πίσω τη δεκαετία του τρόμου. Αλλά ο τρόμος δεν θέλει να υποχωρήσει. Όχι ακόμη. Κάποια στιγμή ο παραλογισμός του θα γίνει αντιληπτός».

 

Η Neue Presse από το Ανόβερο διαπιστώνει ότι «το δολοφονικό χτύπημα στο μαραθώνιο της Βοστόνης μας έκανε να δούμε για άλλη μία φορά μέσω δραματικών εικόνων πόσο απροστάτευτοι είμαστε έναντι ενεργειών δειλών και ύπουλων δραστών».

 

Στην επόμενη μέρα αναφέρεται σχόλιο της αυστριακής Der Standard: «Όποιος δεν θέλει να αφήσει περιθώριο στο φόβο, πρέπει να συνεχίσει κατά το δυνατόν κανονικά τη ζωή του. Όποιος θέλει να εμποδίσει τους δράστες -ανεξαρτήτως χρώματος και ιδεολογίας- να πετύχουν τους στόχους τους, δεν πρέπει, ακόμη και μετά από τόσο βάρβαρες επιθέσεις, να στραφεί σε φονταμενταλιστικές κοσμοθεωρήσεις».

 

Η εφημερίδα υπενθυμίζει τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» που είχε κηρύξει ο Τζορτζ Μπους το 2001 και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που επιβλήθηκαν μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Το σχόλιο κλείνει αμφισβητώντας την αποτελεσματικότητα αυτού του είδους αντιμετώπισης και ελπίζοντας ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θα «παραμείνει συνετός».


protoselida

Media

ΠΣΑΤ: Σποτ για τον ρόλο της αθλητικής δημοσιογραφίας

ΠΣΑΤ: Σποτ για τον ρόλο της αθλητικής δημοσιογραφίας

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) με τηλεοπτικό σποτ που ετοίμασε και προβάλλουν τα Μέσα...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.