Κρίσιμος παράγοντας για τη δημοσιονομική εξυγίανση οι εξαγωγές Προτεινόμενο

Διπλάσιους ρυθμούς μείωσης του εμπορικού ελλείμματος και αύξηση της εγχώριας παραγωγής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, θα μπορούσε να φέρει ο περιορισμός των εισαγωγών ξένων προϊόντων στη χώρα μας και η υποκατάστασή τους με ομοειδή ελληνικά, όπως προκύπτει από σημερινή ανακοίνωση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β. Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

 

«Η μείωση του εμπορικού ελλείμματος θα πρέπει να αποτελέσει μείγμα περιορισμού των εισαγόμενων αγαθών και παράλληλα, υποκατάστασής τους από όμοια ποιοτικά αγαθά ελληνικής παραγωγής. Η επίδραση μιας τέτοιας πολιτικής στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας είναι πολυεπίπεδη, καθώς εκτός από την επίτευξη διπλάσιου ρυθμού περιορισμού του ελλείμματος, ενισχύεται η εγχώρια παραγωγή, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της απασχόλησης και επεκτατικά σε ενίσχυση της εσωτερικής κατανάλωσης», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ΣΕΒΕ, με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), σύμφωνα με την οποία το εμπορικό έλλειμμα μειώθηκε κατά 31,5% στο διάστημα Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2010.

 

Κατά τον ΣΕΒΕ, η μείωση του ελλείμματος ενδέχεται να αποτελέσει την παράμετρο-κλειδί για τη δημοσιονομική εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας.

 

Υπενθυμίζεται ότι κυριότερος αγοραστής ελληνικών προϊόντων παραμένει η Γερμανία, με μερίδιο 11,3% και ακολουθούν η Ιταλία και η Κύπρος. Το Ηνωμένο Βασίλειο, με αύξηση των εισαγωγών του από την Ελλάδα κατά 37,6% βρίσκεται πλέον στην 5η θέση, ενώ οι ελληνικές εξαγωγές στην Τουρκία αυξήθηκαν κατά 40,4%.


protoselida

World Business

Alibaba και PDIF ετοιμάζουν νέο σύστημα πληρωμών για τη Ρωσία

Alibaba και PDIF ετοιμάζουν νέο σύστημα πληρωμών για…

Το ρωσικό επενδυτικό ταμείο PDIF (Russian Direct Investment Fund) και η κινεζική εταιρεία Alibaba, η...

Media

ΕΣΗΕΑ: Υποβολή αιτήσεων νέων μελών ως 31/01

ΕΣΗΕΑ: Υποβολή αιτήσεων νέων μελών ως 31/01

Με ανακοίνωση του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ υπενθυμίζει στους δημοσιογράφους, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει...

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Αθλητικά

Γ. Αντετοκούνμπο: Ξεπέρασε τους 10.000 πόντους και συνεχίζει!

Γ. Αντετοκούνμπο: Ξεπέρασε τους 10.000 πόντους και συνεχίζει!

Μία ακόμη τεράστια προσωπική διάκριση σημείωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, καθώς ξεπέρασε τους 10.000 πόντους στην...

Τουρισμός

Δραστική απαγόρευση της κατανάλωσης αλκοόλ στις ΒαλεαρίδεςΔραστική απαγόρευση της κατανάλωσης αλκοόλ στις ΒαλεαρίδεςΗ κυβέρνηση των Βαλεαρίδων Νήσων ψήφισε νέο νόμο καταπολέμησης της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ στη Μαγιόρκα...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.