Στην κρουαζιέρα ποντάρει ο Μουσουρούλης Προτεινόμενο

Στο αυξημένο ενδιαφέρον των μεγαλύτερων εταιρειών κρουαζιέρας του κόσμου για τη χώρα μας αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, κατά την επίσκεψή του σε ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια, το Norwegian Spirit, το οποίο έχει καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά.

 

Χρειαζόμαστε αφίξεις στο έδαφος και όχι απλούς επιβάτες, με περισσότερους αφετήριους λιμένες και με νέους προορισμούς, τόνισε στις δηλώσεις του ο υπουργός. «Μαγνήτης», σημείωσε, δεν είναι μόνο οι κατάλληλες και ανταγωνιστικές υποδομές, αλλά και η πολύ καλή εξυπηρέτηση, όπως και τα χαμηλά λιμενικά τέλη και «οι φορείς διαχείρισης λιμένων πρέπει να το καταλάβουν καλά αυτό».

 

Όπως επεσήμανε ο κ. Μουσουρούλης, με το νέο νόμο του ΥΕΝΑ, η κρουαζιέρα αποκτά μεγαλύτερη ευελιξία αφού δίνεται το δικαίωμα επιβίβασης και από ενδιάμεσους λιμένες προσέγγισης, ενισχύοντας έτσι ακόμη περισσότερο τις τοπικές οικονομίες.

 

«Στην κρουαζιέρα η ναυτιλία τέμνεται με τον τουρισμό και «το κέρδος από την ανάπτυξή της θα είναι διπλό», εκτίμησε ο υπουργός και στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι «θα πρέπει να δούμε και το ελληνικό κρουαζιερόπλοιο».


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Τουρισμός

 “Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

“Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την Τετάρτη και τις τρεις μελέτες που αφορούν στην...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.