Στην Energean Oil «μπαίνει» η Third Point Προτεινόμενο

Δυναμική είσοδο στην ελληνική αγορά υδρογονανθράκων κάνει το Third Point Hellenic Recovery Fund.

 

Την είσοδο του νεοσύστατου κεφαλαίου στο μετοχικό κεφάλαιο της Energean Oil & Gas που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της περιοχής Πρίνου/ Καβάλας ανακοίνωσε σήμερα η Energean.

 

Η Third Point, διαχειριστής του νεοσύστατου ταμείου, είναι η εταιρεία που κέρδισε πρόσφατα 500 εκατ. δολάρια επενδύοντας σε ελληνικά ομόλογα όταν οι αποτιμήσεις τους ήταν εξαιρετικά χαμηλές.

 

Η Third Point Hellenic Recovery Fund θα εισφέρει 60 εκατ. δολ. στην Energean, κεφάλαια που θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση τεσσάρων γεωτρήσεων με στόχο τον διπλασιασμό της παραγωγής στα 4.000 βαρέλια την ημέρα μέχρι το τέλος του έτους, αλλά και την έναρξη του σχεδίου ανάπτυξης του Πεδίου Έψιλον το 2014 (κοίτασμα- δορυφόρος του Πρίνου εκτιμώμενου μεγέθους 32 εκατ. βαρελιών) μέσω της τοποθέτησης μιας μη επανδρωμένης πλατφόρμας συνδεδεμένης με τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις.

 

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η Energean Oil & Gas σχεδιάζει ένα νέο ερευνητικό πρόγραμμα σε ελεύθερες περιοχές στην Ελλάδα, ενώ συμμετέχει στη διαδικασία του Open Door για τις τρεις ερευνητικές περιοχές στη Δυτική Ελλάδα (Ιωάννινα, Κατάκολο, Πατραϊκός κόλπος).

 

Σε δηλώσεις του ο Ντάνιελ Λεμπ (Daniel S. Loeb), ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Third Point επισημαίνει ότι «το άνοιγμα της ελληνικής αγοράς έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων, θα ωφελήσει σημαντικά και ουσιαστικά στην ανάκαμψη της οικονομίας και ότι η Energean, ως η μοναδική ανάδοχος αδειών παραγωγικών και εκμετάλλευσης κοιτασμάτων στη χώρα, κατέχει σημαντικό πλεονέκτημα στην αξιοποίηση αντίστοιχων ευκαιριών. Η συγκεκριμένη εξέλιξη, προσθέτει, μας κάνει μέρος ενός μοναδικού ελληνικού success story».

 

Από την πλευρά του ο Μαθιός Ρήγας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas, τόνισε ότι η συμφωνία «όχι μόνο ενισχύει την οικονομική μας θέση και δυνατότητα αλλά μας προσφέρει και μοναδικές προσβάσεις στο διεθνές ενεργειακό χώρο και σε εν δυνάμει συνεργασίες, διευκολύνοντας την επίτευξη του επιχειρησιακού μας στόχου: την εξέλιξη δηλαδή της Energean Oil & Gas σε κορυφαία, ανεξάρτητη εταιρεία έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης».


protoselida

World Business

Fed: Παρμένει τo επιτόκιο στο 1,50-1,75%

Fed: Παρμένει τo επιτόκιο στο 1,50-1,75%

Οι αξιωματούχοι της Fed έκριναν ομόφωνα την Τετάρτη ότι είναι καλύτερο να διατηρήσουν την πολιτική τους...

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση

Με αφορμή την συμπλήρωση φέτος 97 χρόνων από τη γέννηση (11 Δεκεμβρίου 1922) ενός από...

Αθλητικά

J Hotel: Άνοιξε το ολόδικο της ξενοδοχείο η Γιουβέντους

J Hotel: Άνοιξε το ολόδικο της ξενοδοχείο η…

Ένα ξενοδοχείο με ατμόσφαιρα ... Γιουβέντους, άνοιξε και παρουσίασε επίσημα η “Μεγάλη Κυρία” του ιταλικού...

Τεχνολογία

Τεχνητή νοημοσύνη: Πρώτη στις πιο αναπτυσσόμενες θέσεις εργασίας

Τεχνητή νοημοσύνη: Πρώτη στις πιο αναπτυσσόμενες θέσεις εργασίας

Τι πιο  «αναπτυσσόμενες θέσεις εργασίας» με κριτήριο τον βαθμό προσλήψεων σε κάθε κλάδο ανακοίνωσε το...

Τουρισμός

Γερμανία: Kάλεσε Τουρκία - Λιβύη να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο

Γερμανία: Kάλεσε Τουρκία - Λιβύη να σεβαστούν το…

Η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία 'Ανταμπαρ κάλεσε την Τουρκία και την Λιβύη «να...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.