Συγχαρητήρια Δένδια για τη σύλληψη των ληστών στο Παγκράτι

Τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην καταδίωξη και σύλληψη των δύο ενόπλων ληστών, χθες στο Παγκράτι, υποδέχθηκε στο γραφείο του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

 

Ο κ. Δένδιας συνεχάρη τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.και εξήρε την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα.

 

«Υπάρχουν δύο πυλώνες: ο ένας είναι η οικονομία και ο άλλο η ασφάλεια του έλληνα πολίτη, η καθημερινότητά του, η ζωή του, η περιουσία του και σε αυτόν το δεύτερο τομέα έχετε προσφέρει τα μέγιστα», είπε, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στους αστυνομικούς.

 

«Είμαι βαθιά ευγνώμων στον καθένα από εσάς προσωπικά. Γιατί ξέρω πολύ καλά την αναντιστοιχία αυτού που παίρνετε σε σχέση με αυτό που δίνετε. Αυτό το ξέρει και το εκτιμά και η ελληνική κοινωνία», πρόσθεσε ο κ. Δένδιας και εκτίμησε ότι τους τελευταίους μήνες υπάρχει μία «πλήρης αναστροφή του κλίματος και έχει αρχίσει να εμπεδώνεται στον έλληνα πολίτη το αίσθημα της ασφάλειας και το αίσθημα ότι υπάρχει νόμος, ότι ο νόμος επιβάλλεται και ότι υπάρχουν άνθρωποι που επιβάλλουν αυτό τον νόμο με επαγγελματισμό, με ευσυνειδησία και πατριωτισμό».

 

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ληστών υπήρξε άμεση κινητοποίηση και εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε όλη την ευρύτερη περιοχή, με τη συμμετοχή αστυνομικών των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και των Ομάδων Ζ και ΔΙ.ΑΣ. της Άμεσης Δράσης Αττικής.

 

Στο μεταξύ, οι δύο συλληφθέντες, ηλικίας 42 και 44 ετών, οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ διερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες ληστείες.

Αμφότεροι συνελήφθησαν χθες το βράδυ στο Παγκράτι μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς που τους καταδίωκαν καθώς νωρίτερα είχαν διαπράξει τρεις ένοπλες ληστείες σε φαρμακεία στις περιοχές του Νέου Κόσμου, του Υμηττού και του Βύρωνα.


protoselida

Περιβάλλον

Η Κλιματική Αλλαγή απειλεί με υποβάθμισξη πολλές περιοχές της Ελλάδας

Η Κλιματική Αλλαγή απειλεί με υποβάθμισξη πολλές περιοχές…

Τον κίνδυνο υποβάθμισης του πολύπλοκου αναγλύφου που χαρακτηρίζει την Ελλάδα, επισήμανε ο ακαδημαϊκός, Χρήστος Ζερεφός...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.