Εξαρθρώθηκε κύκλωμα αγοραπωλησίας βρεφών

Κύκλωμα αγοραπωλησίας βρεφών που δρούσε σε Ελλάδα και Βουλγαρία εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

 

Για την υπόθεση συνελήφθησαν πέντε άτομα βουλγαρικής καταγωγής και συγκεκριμένα δύο άνδρες και τρεις γυναίκες, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» και «μεσολάβηση σε παράνομη υιοθεσία κατ' επάγγελμα και εκ κερδοσκοπία».

 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, επικεφαλής της οργάνωσης ήταν ένας 52χρονος και μία 51χρονη, οι οποίοι εντόπιζαν τις κυοφορούσες γυναίκες και προχωρούσαν στις απαραίτητες διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους «αγοραστές» βρεφών. Τα υπόλοιπα τρία μέλη δρούσαν συνεπικουρικά, παρευρίσκονταν στα ραντεβού και διευκόλυναν την ομάδα στην εγκληματική της δράση.

 

Τα μέλη του κυκλώματος αποκόμιζαν 15.000 ευρώ από την πώληση κάθε βρέφους, ενώ οι φυσικές μητέρες τους εισέπρατταν το ποσό των 3.000 ευρώ.

 

Χθες, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική επιχείρηση στη διάρκεια προκαθορισμένου ραντεβού στην περιοχή των Αμπελοκήπων, όπου αρχικά συνελήφθη η 51χρονη. Η τελευταία έφερε μάλιστα μαζί της βρέφος δύο εβδομάδων, το οποίο σκόπευε να πουλήσει.

 

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι όπου διέμενε η 51χρονη μαζί με τους υπόλοιπους δράστες, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν και τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος, καθώς και η 27χρονη αλλοδαπή μητέρα του υπό πώληση βρέφους.

 

Με προφορική εντολή του Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, το βρέφος μεταφέρθηκε άμεσα για φροντίδα σε ειδική μονάδα νοσοκομείου της πόλης, ενώ οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

ΣτΕ: Μέχρι 15 Ιουλίου η απόφαση για ΕΔΟΕΑΠ

ΣτΕ: Μέχρι 15 Ιουλίου η απόφαση για ΕΔΟΕΑΠ

Το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ θα κριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας μέχρι τις 15 Ιουλίου,...

Secret Money

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο, την ώρα που βρίσκεται στην Eλλάδα η αντιπρόεδρος του...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.