ΝΥΤ: Η Κομισιόν θα δώσει το ok σε Olympic - Aegean; Προτεινόμενο

Στην επικείμενη απόφαση της Κομισιόν για την πρόταση εξαγοράς της Ολυμπιακής από την Aegean Airlines αναφέρεται δημοσίευμα των New York Times.

 

Στις 3 Σεπτεμβρίου αναμένεται να αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αν θα επιτρέψει την εξαγορά της Ολυμπιακής από την Aegean Airlines, αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας.

 

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που οι δύο εταιρείες επιχειρούν να συγχωνευτούν. Η πρώτη, του 2011, είχε ακυρωθεί έπειτα από παρέμβαση της Κομισιόν η οποία επικαλέστηκε παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

 

Σύμφωνα με τους NYT, το αποτέλεσμα αυτής της φοράς θα είναι μια ένδειξη του πόσο έτοιμη είναι η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή να προσαρμόσει τις πολιτικές της στη σκληρή οικονομική πραγματικότητα της λαβωμένης από την ύφεση νότιας Ευρώπης.

 

Υπενθυμίζεται ότι το Φεβρουάριο, η Κομισιόν είχε επίσης «μπλοκάρει» την προτεινόμενη συγχώνευση των Ryanair και Aer Lingus στην Ιρλανδία, άλλη μια χώρα που επλήγη σοβαρά από την οικονομική κατάρρευση που προκάλεσε η χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

 

Η Aegean και η Olympic Air λένε πως η πρόταση συγχώνευσης είναι η μόνη τους ελπίδα για επιβίωση. Εάν η Κομισιόν δεν τους δώσει το «πράσινο φως», λένε πως δεν έχουν «plan B», επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

 

Για ορισμένους, το γεγονός ότι η Ευρώπη διανύει το πέμπτο έτος οικονομικής κρίσης, δικαιολογεί μια χαλάρωση των ρυθμίσεων της Ε.Ε. σε θέματα ανταγωνισμού που θα δώσει στις δοκιμαζόμενες ευρωπαϊκές αεροπορικές μια ευκαιρία να επιβιώσουν. «Δεδομένης της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας και της σημασίας του τουρισμού, ο ανταγωνισμός μεταξύ των δύο αεροπορικών είναι αυτή τη στιγμή κάτι σαν πολυτέλεια», αναφέρει ο John Strickland, διευθυντής της JLS Consulting στο Λονδίνο.


protoselida

World Business

Κεντρική τράπεζα Σ. Αραβίας: Σε ετοιμότητα για παροχή ρευστότητας

Κεντρική τράπεζα Σ. Αραβίας: Σε ετοιμότητα για παροχή…

Έτοιμη να παρέχει ρευστότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε περίπτωση που χρειαστεί, προκειμένου να βοηθήσει την...

Media

Στην Alter Ego η τηλεοπτική άδεια

Στην Alter Ego η τηλεοπτική άδεια

Στην Alter Ego πηγαίνει η νέα τηλεοπτική άδεια ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας μετά από απόφαση...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Υγεία & Διατροφή

ΕΔΟΕΑΠ: Καλύπτει μέρος του κόστους της εξωσωματικής

ΕΔΟΕΑΠ: Καλύπτει μέρος του κόστους της εξωσωματικής

Μέχρι τέσσερις προσπάθειες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με δυνατότητα αποζημίωσης της κρυοσυντήρησης ωαρίων, καθώς και αποζημίωση για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.