ΝΥΤ: Η Κομισιόν θα δώσει το ok σε Olympic - Aegean; Προτεινόμενο

Στην επικείμενη απόφαση της Κομισιόν για την πρόταση εξαγοράς της Ολυμπιακής από την Aegean Airlines αναφέρεται δημοσίευμα των New York Times.

 

Στις 3 Σεπτεμβρίου αναμένεται να αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αν θα επιτρέψει την εξαγορά της Ολυμπιακής από την Aegean Airlines, αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας.

 

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που οι δύο εταιρείες επιχειρούν να συγχωνευτούν. Η πρώτη, του 2011, είχε ακυρωθεί έπειτα από παρέμβαση της Κομισιόν η οποία επικαλέστηκε παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

 

Σύμφωνα με τους NYT, το αποτέλεσμα αυτής της φοράς θα είναι μια ένδειξη του πόσο έτοιμη είναι η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή να προσαρμόσει τις πολιτικές της στη σκληρή οικονομική πραγματικότητα της λαβωμένης από την ύφεση νότιας Ευρώπης.

 

Υπενθυμίζεται ότι το Φεβρουάριο, η Κομισιόν είχε επίσης «μπλοκάρει» την προτεινόμενη συγχώνευση των Ryanair και Aer Lingus στην Ιρλανδία, άλλη μια χώρα που επλήγη σοβαρά από την οικονομική κατάρρευση που προκάλεσε η χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

 

Η Aegean και η Olympic Air λένε πως η πρόταση συγχώνευσης είναι η μόνη τους ελπίδα για επιβίωση. Εάν η Κομισιόν δεν τους δώσει το «πράσινο φως», λένε πως δεν έχουν «plan B», επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

 

Για ορισμένους, το γεγονός ότι η Ευρώπη διανύει το πέμπτο έτος οικονομικής κρίσης, δικαιολογεί μια χαλάρωση των ρυθμίσεων της Ε.Ε. σε θέματα ανταγωνισμού που θα δώσει στις δοκιμαζόμενες ευρωπαϊκές αεροπορικές μια ευκαιρία να επιβιώσουν. «Δεδομένης της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας και της σημασίας του τουρισμού, ο ανταγωνισμός μεταξύ των δύο αεροπορικών είναι αυτή τη στιγμή κάτι σαν πολυτέλεια», αναφέρει ο John Strickland, διευθυντής της JLS Consulting στο Λονδίνο.


protoselida

Τουρισμός

 “Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

“Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την Τετάρτη και τις τρεις μελέτες που αφορούν στην...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.