Λαγκάρντ προς Σαρκοζί: Χρησιμοποίησέ με

Αίσθηση προκαλεί επιστολή της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, προς τον Νικολά Σαρκοζί, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας.

 

Σε αυτήν η επικεφαλής του ΔΝΤ καλούσε τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας να την «χρησιμοποιήσει» για τις οικονομικές και πολιτικές του αποφάσεις.

 

Η επιστολή είναι χειρόγραφη και βρέθηκε στο σπίτι της Λαγκάρντ στο Παρίσι, στο πλαίσιο έρευνας για την υπόθεση Ταπί.

 

Η επιστολή δεν φέρει ημερομηνία και αποτελεί «όρκο πίστης» στον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας. Υπενθυμίζεται ότι η Λαγκάρντ υπήρξε υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση της Γαλλίας, όταν πρόεδρος ήταν ο Σαρκοζί.

 

«Είμαι στο πλευρό σου για να υπηρετήσω εσένα και τα σχέδιά σου για τη Γαλλία» αναφέρεται στην επιστολή.

 

Η Λαγκάρντ αναφέρει ότι δεν έχει «προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες» και προσθέτει ότι δεν επιθυμεί να γίνει «φιλόδοξη υπηρέτης», μία αναφορά σε άλλους συνεργάτες του πρώην προέδρου της Γαλλίας.

 

«Χρησιμοποίησέ με για όσο χρόνο κρίνεις απαραίτητο και για όσο χρειάζονται τα σχέδιά σου» αναφέρει η επιστολή.

 

«Εάν αποφασίσεις να με χρησιμοποιήσεις, σε χρειάζομαι σαν οδηγό και υποστηρικτή: χωρίς καθοδήγηση μπορεί να είμαι αναποτελεσματική, χωρίς στήριξη μπορεί να κριθώ αναξιόπιστη» γράφει.

 

«Είμαι στο πλευρό σου για να στηρίξω εσένα και τα σχέδιά σου για τη Γαλλία. Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα και συγγνώμη εάν απέτυχα ορισμένες φορές» προσθέτει η επιστολή.

 

Η επιστολή βρέθηκε στο σπίτι της Λαγκάρντ σε έρευνα που έγινε τον Μάρτιο, στο πλαίσιο της υπόθεσης Ταπί.

 

Η Λαγκάρντ το 2008, ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Νικολά Σαρκοζί, είχε επιλέξει την ιδιωτική εξωδικαστική διαιτησία προς επίλυση της διαφοράς των δύο πλευρών αναφορικά με την μεταπώληση της Adidas -διευθέτηση που επέτρεψε στον γάλλο επιχειρηματία, φίλο του Νικολά Σαρκοζί, να αποκομίσει 285 εκατομμύρια ευρώ.


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.