Deal News Online

undefined

Κορκίδης: Απαγορευμένη λέξη οι εκλογές

Επιστολή στους τρεις κυβερνητικούς εταίρους απέστειλε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, κάνοντας έκκληση για πολιτική, κοινωνική και οικονομική σταθερότητα.

 

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο κ. Κορκίδης εκφράζει την ελπίδα η αποψινή σύσκεψη «να εκτονώσει την πίεση, να διώξει την αβεβαιότητα, να προσεγγίσει τον κίνδυνο και να διαψεύσει το δίλημμα των πρόωρων εκλογών».

 

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες, τονίζει ότι «οι εκλογές, πριν την εξάντληση της τετραετίας, είναι απαγορευμένη λέξη για το ελληνικό εμπόριο και την αγορά» και σημειώνει ότι «η διάλυση της Βουλής δεν εξυπηρετεί κανέναν και τίποτα, ενδέχεται δε να μας οδηγήσει όλους στην καταστροφή».

 

Καλεί ακόμη τους τρεις αρχηγούς να βρουν μια κοινά αποδεκτή πολιτική λύση για το θέμα της ΕΡΤ, ενώ υποστηρίζει ότι «στην παρούσα φάση η καλύτερη δυνατή μεταρρύθμιση που θα προτιμούσαμε από τον Πρωθυπουργό της χώρας, είναι ένας επιλεκτικός, ποιοτικός και λειτουργικός ανασχηματισμός».

 

Αναλυτική η επιστολή:

 

«Αξιότιμοι κύριοι,

 

Η αποψινή δεύτερη συνάντησή σας ελπίζουμε και ευχόμαστε να εκτονώσει την πίεση, να διώξει την αβεβαιότητα, να προσεγγίσει τον κίνδυνο και να διαψεύσει το δίλημμα των πρόωρων εκλογών. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι εκλογές, πριν την εξάντληση της τετραετίας, είναι απαγορευμένη λέξη για το ελληνικό εμπόριο και την αγορά, αφού είναι πολύ πιθανόν να ακυρώσουν θυσίες και στερήσεις της ελληνικής κοινωνίας καθώς και κάθε φιλότιμη προσπάθειά μας για έξοδο από την κρίση.

 

Οι μικρομεσαίοι της αγοράς περιμένουμε τουλάχιστον από εσάς, τους κυβερνητικούς εταίρους, μετά από ένα χρόνο συγκυβέρνησης δύσκολης αλλά και πρωτόγνωρης για τα ελληνικά δεδομένα, να επιδείξετε θεσμικό σεβασμό, να συνεργάζεστε και να συνεννοείστε καλύτερα, να συμφωνείτε στα κρίσιμα θέματα του τόπου με αλληλοσεβασμό και αυτοπεριορισμό και να αποφεύγετε εκατέρωθεν τους πολιτικούς χειρισμούς έντασης και φόβου.

 

Η διάλυση της Βουλής δεν εξυπηρετεί κανέναν και τίποτα, ενδέχεται δε να μας οδηγήσει όλους στην καταστροφή. Η επιλογή των εκλογών δείχνει μόνο αδυναμία διαχείρισης της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης από τον πολιτικό κόσμο της χώρας και σε καμία περίπτωση δεν βρίσκει σύμφωνους τους ανθρώπους της αγοράς. Είναι πολύ εύκολο να καταστρέψεις τη συναίνεση και τη συνοχή, αλλά πολύ δύσκολο να κερδίσεις πλέον την εμπιστοσύνη του κόσμου, που θα μεταφέρει το "μαύρο" της οθόνης στην ψήφο του.

 

Η απόφαση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει νομική αξία και ερμηνεία, αφού ουσιαστικά επιβεβαιώνει τόσο την απόφαση κλεισίματος της ΕΡΤ ως νομικού προσώπου, όσο και το δικαίωμα κάθε Έλληνα πολίτη για καθημερινή ενημέρωσή του από φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Εσείς, όμως, μπορείτε και πρέπει να βρείτε μια κοινά αποδεκτή πολιτική λύση.

 

Αξιότιμοι κύριοι,

 

Προϋπόθεση για να προχωρήσει ουσιαστικά και αποτελεσματικά το μεταρρυθμιστικό έργο που απαιτεί η οικονομία μας είναι να αποκτήσει η τρικομματική Κυβέρνηση συντονισμό εντός, εκτός και μεταξύ των Υπουργείων. Στην παρούσα φάση η καλύτερη δυνατή μεταρρύθμιση που θα προτιμούσαμε από τον Πρωθυπουργό της χώρας, είναι ένας επιλεκτικός, ποιοτικός και λειτουργικός ανασχηματισμός. Ευελπιστούμε σε γενναίες αποφάσεις, με γνώμονα την πολιτική, κοινωνική και οικονομική σταθερότητα της πατρίδας μας.

 

Με εκτίμηση

 

Βασίλης Κορκίδης

 

Πρόεδρος ΕΣΕΕ»


protoselida

Media

Economist: Οι αριθμοί για τους θανάτους από Covid-19 δεν λένε την αλήθεια

Economist: Οι αριθμοί για τους θανάτους από Covid-19…

Η εξάπλωση του Covid-19 μετριέται συχνά με το πόσοι άνθρωποι έχουν μολυνθεί και πόσοι έχουν...

Τεχνολογία

Το επιβλαβές διαδικτυακό περιεχόμενο κύρια γονεϊκή ανησυχία

Το επιβλαβές διαδικτυακό περιεχόμενο κύρια γονεϊκή ανησυχία

Το επιβλαβές (βίαιο ή σεξουαλικό) περιεχόμενο θεωρείται ο σημαντικότερος κίνδυνος που αντιμετωπίζουν τα παιδιά ενώ...

Περιβάλλον

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία έκαναν τη γη να τρέμει λιγότερο

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία έκαναν τη γη να…

Τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, έχουν αρχίσει να...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.