Το deal της ΔΕΣΦΑ με την J&P-ΑΒΑΞ

Σύμβαση αξίας 98 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή της 3ης δεξαμενής αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου πάνω στη νήσο Ρεβυθούσα υπέγραψε χθες 18 Ιουνίου η J&P-ΑΒΑΞ με τον ΔΕΣΦΑ.

 

Η προς κατασκευή δεξαμενή είναι χωρητικότητας 95.000 κυβικών μέτρων, θα προστεθεί στις υπάρχουσες δύο δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 130.000 κυβικών μέτρων και θα διασυνδεθεί με τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις εκφόρτωσης LNG (υγροποιημένου φυσικού αερίου), καθώς και με τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις αεριοποίησης.

 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το έργο αυτό είναι κομβικής σημασίας για τα ενεργειακά δεδομένα της Ελλάδος. Όχι μόνο θα ενισχύσει σημαντικά την αποθηκευτική ικανότητα και την ενεργειακή αυτονομία της χώρας μας, αλλά θα επιτρέψει και μεγαλύτερη ευελιξία στην επιλογή προμηθευτών ώστε να εξασφαλιστούν καλύτερες τιμές αγοράς του φυσικού αερίου.

 

Σημειώνεται ότι ο Όμιλος J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε. με τις θυγατρικές του Εταιρείες έχει συμμετάσχει επιτυχώς στη μελέτη, προμήθεια υλικών, κατασκευή και θέση σε λειτουργία όλου του υφιστάμενου τεχνικού εξοπλισμού και των αποθηκευτικών & λιμενικών εγκαταστάσεων του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ρεβυθούσας.

 

Η προθεσμία ολοκλήρωσης των εργασιών είναι 34 μήνες.


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Τουρισμός

 “Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

“Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την Τετάρτη και τις τρεις μελέτες που αφορούν στην...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.