ΜΕΤΚΑ: Υπέγραψε συμβόλαιο με το Ιράκ

Έπεσαν οι υπογραφές μεταξύ της ΜΕΤΚΑ Α.Ε. και του υπουργείου Ηλεκτρισμού του Ιράκ για το έργο κατασκευής σταθμού συνδυασμένου κύκλου στο Al-Anbar.

 

Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο έργο που αναλαμβάνει η εταιρεία στο Ιράκ, το οποίο θα υλοποιηθεί από την κοινοπραξία «Consortium ΜΕΤΚΑ Α.Ε. (METKA) - ΜΕΤΚΑ Overseas Ltd (MOL)».

 

Το έργο αφορά στην μελέτη, προμήθεια, κατασκευή και θέση σε λειτουργία σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο, συνολικής ισχύος 1.642,6 MW σε τοπικές συνθήκες.

 

Η συνολική αξία του συμβολαίου είναι 1.050 εκατ. δολ., ενώ το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι 32 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της ΑΝΕΚ κλήτου πιστώσεως (Letter of Credit).

 

Το έργο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την SEPCOIII Electric Power Construction Corporation (SEPCOIII). Σύμφωνα με το πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών, η SEPCOIII εξαγόρασε τις μετοχές της εταιρείας MOL, στην ονομαστική τους αξία, στις 28.06.2013, ενώ οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε συζητήσεις για την οριστικοποίηση του βέλτιστου σχήματος συνεργασίας που θα διασφαλίζει την επιτυχή εκτέλεση του έργου, και το οποίο ταυτόχρονα θα προσδιορίζει ένα αποδεκτό επίπεδο ρίσκου για τα εμπλεκόμενα μέρη.

 

Η ΜΕΤΚΑ θα εκδώσει νεώτερη ανακοίνωση, σχετικά με την κατάληξη των ανωτέρω αναφερόμενων συζητήσεων με την SEPCOIII, το άνοιγμα της ανεκκλήτου πιστώσεως και την εκκίνηση της υλοποίησης του έργου.


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Τεχνολογία

ΕΕΤΤ: Οι προκλήσεις των δικτύων 5G

ΕΕΤΤ: Οι προκλήσεις των δικτύων 5G

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), καθηγητής Κωνσταντίνος Μασσέλος, μίλησε την προηγούμενη...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.