Πολιτική

ΚΚΕ: Συκοφαντικό το δημοσίευμα των Financial Times

Σκόπιμη διαστρέβλωση σε βάρος των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ καταλογίζει στην εφημερίδα Financial Times η ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

 

Όπως σημειώνει, «η συκοφαντία ενάντια στους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ ότι δήθεν καταψήφισαν σχετική τροπολογία για την κατάργηση των μπόνους στα στελέχη των χρηματοπιστωτικών ομίλων, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, γιατί όπως αποδεικνύεται από τα Πρακτικά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη σχετική ψηφοφορία επί της επίμαχης τροπολογίας, οι κομμουνιστές ευρωβουλευτές την υπερψήφισαν».

 

Το ΚΚΕ επισημαίνει πως με ευθύνη της πλειοψηφίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του εισηγητή Sven Giegold των Πρασίνων, αναβλήθηκε η τελική ψηφοφορία της σχετικής έκθεσης Α7 – 0125/2013 για τον «Συντονισμό των νομοθετικών, κανονιστικών και διοικητικών διατάξεων σχετικά με ορισμένους οργανισμούς συλλογικών επενδύσεων σε κινητές αξίες».

 

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ακόμη πως η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα έχει κατ' επανάληψη τοποθετηθεί τόσο με παρεμβάσεις, όσο και με την ψήφο των ευρωβουλευτών της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την κατάργηση των «μπόνους» των στελεχών του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

 

Οι ευρωβουλευτές του κόμματος υποστηρίζουν πως «φαίνεται ότι αυτό που ενοχλεί είναι η κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ στους σχεδιασμούς των μονοπωλίων, της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων, για την εμβάθυνση της ΟΝΕ, την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ένωση, συνολικά ενάντια στην αντιλαϊκή στρατηγική της ΕΕ».


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή