Μέσα Μαρτίου τα πρώτα προγράμματα του επενδυτικού νόμου Προτεινόμενο

Στα μέσα Μαρτίου, το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας θα προκηρύξει τα πρώτα προγράμματα του επενδυτικού νόμου, το ύψος των οποίων θα φτάσει τα 4 δισ. ευρώ μέσα στο έτος.

 

''Στις 15 Μαρτίου προκηρύσσουμε προγράμματα που θα περιλαμβάνουν 650 εκατ. ευρώ επιδοτήσεις και 1,5 δισ. ευρώ, καθαρές φοροαπαλλαγές'', δήλωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μ. Χρυσοχοΐδης προς τους θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στη Λαμία, χθες Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου.

 

Ο υπουργός γνωστοποίησε ακόμη ότι μέσα στο μήνα ολοκληρώνονται οι προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τις τράπεζες και το Μάιο βγαίνουν στην αγορά τα προγράμματα:

 

- «Ταμείο Επιχειρηματικότητας» συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

 

-«Ταμείο ΕΝΑΛΙΟ» που αφορά την αλιεία, με αρχικό προϋπολογισμό 35 εκατ. ευρώ

 

- «Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας» με αρχικό προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ. Όπως εξήγησε ο υπουργός, είναι δύο ταμεία που μπορούν να απαντήσουν άμεσα στα τοπικά προβλήματα των αλιευτικών επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στο Μαλιακό και τον Ευβοϊκό Κόλπο, αλλά και φυσικά και στο σύνολο των αγροτικών στην περιφέρεια.

 

- εντός του μηνός θα παρουσιαστεί ένα σχέδιο δράσης με συγκεκριμένα σημεία - ανατροπές για μια «Ελλάδα φιλική προς τις επιχειρήσεις», με καινούριες πρωτοβουλίες βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

 

- μέσα στο επόμενο δίμηνο προχωράει η εφαρμογή του νόμου για την ίδρυση επιχειρήσεων σε μία μέρα.

 

- ψηφίζεται πολύ σύντομα η απλοποίηση αδειοδότησης των τεχνικών επαγγελμάτων, των μεταποιητικών δραστηριοτήτων, καθώς και των επιχειρηματικών πάρκων και σε λίγες μέρες θα είναι νόμος του κράτους.

 

- Πολύ σύντομα ξεκινά και πρόγραμμα ύψους 120 εκατ. ευρώ απ' το ταμείο JEREMIE, το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που λειτουργούν, έως και 3 έτη.

 

- Μέσω πάλι του JEREMIE 60 εκατ. ευρώ για μικροδάνεια καθώς και 180 εκατ. ευρώ για προγράμματα ψηφιακής σύγκλισης.

 

- Τέλος, μέσα στο προσεχές διάστημα του 2011, συστήνεται το Ταμείο Εξωστρέφειας, που λέγεται Gο2Market, με δημόσιο κεφάλαιο 70 εκατομμυρίων πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

 

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στο Σύμφωνο Περιφερειακής Στρατηγικής με κάθε Περιφέρεια, το οποίο θα αποτελέσει ένα συμβόλαιο ανάπτυξης που θα εγγυάται πολιτικές και δράσεις, για την επίτευξη των στόχων που θα θέσουν από κοινού Πολιτεία και τοπικοί φορείς.

 

Στη συνέχεια, ο υπουργός τόνισε ότι ο νέος επενδυτικός νόμος ανταμείβει γενναιόδωρα το νέο που θέλει να επιχειρήσει ''από μια αγροτική επιχείρηση, μέχρι μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών. Παράλληλα, πολύ σύντομα ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας. Τόσο σε συμβουλευτικό επίπεδο μέσω μιας ψηφιακής πλατφόρμας όσο χρηματοδοτικό μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ που θα προκηρυχτούν τον επόμενο μήνα''.

 

Τέλος κάλεσε τους επιχειρηματίες και τους νέους που θέλουν να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα να μπουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου, να ενημερωθούν αναλυτικά για τα νέο επενδυτικό νόμο, για τις διατάξεις του ΕΤΕΑΝ, για τις πρωτοβουλίες για τις εξαγωγές και για τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ.


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Τουρισμός

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Μόνο θετικά σχόλια και βλέμματα συγκέντρωσε η αντιπροσωπεία του Δήμου Ιητών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.