Deal News Online

undefined

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Τέλη ΙΧ κάθε μήνα»

 

Η εφημερίδα γράφει ότι "σύστημα τελών κυκλοφορίας με τον μήνα θέλει να εφαρμόσει το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις χιλιάδες καταθέσεις πινακίδων από τους πολίτες στις εφορίες, που έχουν ως αποτέλεσμα να βουλιάζουν έτι περαιτέρω τα δημόσια έσοδα».

 

ΕΘΝΟΣ: «Οι μισθωτοί αναστενάζουν από... Εφορία»

 

Η εφημερίδα σημειώνει ότι " τα πλήγματα που δέχονται μισθωτοί και συνταξιούχοι από τα φορολογικά μέτρα και το «ψαλίδισμα» των αποδοχών αποτυπώνονται στα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Εντυπωσιακά μικρά είναι τα δηλωθέντα εισοδήματα από ελεύθερους επαγγελματίες».

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Η αριθμοσοφία «προφήτεψε» τη μείωση του ΦΠΑ»

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ο Μαθηματικός Ελευθέριος Αργυρόπουλος είχε προβλέψει προ 6μηνου τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%. Προτάσεις μέτρων για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδος και την έξοδο από την οικονομική κρίση».

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Πεντάμηνη απασχόληση για 50.000 ανέργους»

 

Η εφημερίδα γράφει ότι "ξεκινάει τον Αύγουστο το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Η κοινωφελής εργασία αφορά σε πολίτες που προέρχονται από οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο και θα υλοποιηθεί από τους δήμους. Ο μηνιαίος μισθός δεν θα ξεπερνά τα 500 ευρώ».

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Διαθεσιμότητα πόσοι, που, πότε»

 

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «το δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας θα πνίξε τον Σεπτέμβριο 8.296 υπαλλήλους του Δημοσίου (4.800 υπεράριθμους αλλά το υπουργείο Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Περιβάλλοντος, Υγείας και Εσωτερικών, από 13 δήμους –μεταξύ των οποίων η Θεσσαλονίκη- και δύο αποκεντρωμένες διοικήσεις- μία είναι η Αττική- και τους 3.496 υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας)».

 

ΕΣΤΙΑ: "κ. Πρωθυπουργέ μπείτε στο Taxis»

 

Η εφημερίδα τονίζει ότι " απευθύνουμε σήμερα μία έκκληση στον Πρωθυπουργό. Να αφιερώσει λίγο από τον πολύτιμο χρόνο του, να εισέλθει στην ιστοσελίδα του Taxis και να προσπαθήσει να συμπληρώσει μόνος του την φορολογική του δήλωση».

 

Η ΑΥΓΗ: «Θυσίες στον βρόντο στο 160,5% το χρέος!»

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα "παρά τις μεγάλες θυσίες στις οποίος υποβάλλεται εδώ και τρία χρόνια ο ελληνικός λαός, με τις περικοπές μισθών, συντάξεων, παροχών υγείας και την έκρηξη της ανεργίας, το δημόσιο χρέος όχι μόνο δεν είναι βιώσιμο, αλλά αυξάνεται συνεχώς εξαιτίας και της ύφεσης, φτάνοντας στο 160,5% του ΑΕΠ».

 

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «Εργασία για 50.000 ανέργους»

 

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι " μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να προκηρυχθεί από τον ΟΑΕΔ πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 50.000 ανέργους. Η διαδικασία βρίσκεται στις υπουργικές αποφάσεις και αναμένεται άμεσα να ανακοινωθεί και να υλοποιηθεί μέσα στον Αύγουστο».

 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ξεπούλημα- εξπρές για ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ, ΕΑΣ»

 

Η εφημερίδα γράφει ότι "με συνοπτικές διαδικασίες η κυβέρνηση θα προχωρήσει μέσα στον Αύγουστο στην αναδιάρθρωση τριών μεγάλων επιχειρήσεων του Δημοσίου, της ΛΑΡΚΟ, της ΕΛΒΟ και των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων. Το σχέδιο, που περιλαμβάνει απολύσεις, διαθεσιμότητα και συνταξιοδοτήσεις, θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2013 και το 2014, οι επιχειρήσεις θα πωληθούν «με το κομμάτι» σε ιδιώτες».

 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Νέα απάτη στους ομολογιούχους»

 

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το ελληνικό Δημόσιο για άλλη μία φορά τιμωρεί όσους το εμπιστεύτηκαν αγοράζοντας τίτλους του. Δεν έφτανε το κούρεμα των ομολογιούχων, τώρα με ό,τι τους απέμεινε μπαίνουν και στη μέγγενη της Εφορίας».

 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αναζητούνται ακόμη 5.000 υπάλληλοι για διαθεσιμότητα»

 

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αυστηρές συστάσεις προς τους υπουργούς να «τρέξουν», με προσωπική τους ευθύνη, άμεσα διαδικασίες αξιολόγησης του προσωπικού των υπό την ευθύνη τους οργανισμών και υπηρεσιών, αναμένεται να απευθύνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης».

 

Ο ΛΟΓΟΣ: "Μεγαλώνουν οι στρατιές των ανέργων»

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι ουρές των ανέργων στην Ισπανία, την Πορτογαλία και στην Ελλάδα θα μεγαλώσουν κι άλλο, αλλά είναι ορατό πλέον το τέλος της οικονομικής ύφεσης στις χώρες αυτές, σύμφωνα με μία έρευνα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters σε δείγμα 40 και πλέον οικονομολόγων».

 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Η υγεία του λαού στο απόσπασμα»

 

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στον τομέα Υγείας δεν αναβαθμίζουν την παροχή δημόσιων υπηρεσιών Υγείας προς τα λαϊκά στρώματα. Αποτελεί επικίνδυνη επιδείνωση για την υγεία του λαού το σχέδιο κατάργησης ή συγχώνευσης δημόσιων μονάδων Υγείας, που η κυβέρνηση βαφτίζει «αλλαγή του ρόλου τους» .

 

ΤΑ ΝΕΑ: "Ωρολογιακή βόμβα οι φυλακές»

 

Η εφημερίδα σημειώνει ότι " εκρηκτική είναι η κατάσταση στις φυλακές. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας αναγνωρίζει ότι οι ευθύνες για τις παθογένειες του συστήματος είναι διαχρονικές, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου προωθεί άμεσα μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης».

 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Η Χρυσή Αυγή απειλεί τον τουρισμό»

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Έλεγχος στις τράπεζες ξεκίνησε η BlackRock»

 

Η εφημερίδα σημειώνει ότι " εξονυχιστικούς ελέγχους διενεργούν από χθες το πρωί στελέχη της BlackRock. Από τις διοικήσεις των τραπεζών ζήτησαν αναλυτικά στοιχεία για την πορεία όλων των δανείων, εξυπηρετούμενων και μη».

 

ΚΕΡΔΟΣ: "Λείπουν 900 εκατ. Ευρώ από τα δημόσια έσοδα!»

 

Η εφημερίδα γράφει ότι " για έναν ακόμη μήνα, τον Ιούνιο, ο προϋπολογισμός εμφανίζει καλύτερο πρωτογενές αποτέλεσμα σε σχέση με τις προβλέψεις, το οποίο ωστόσο ουδόλως οφείλεται στα έσοδα, τα οποία υστερούν πάνω από 900 εκατ. ευρώ, αλλά αποκλειστικά και μόνον στο πραγματικό στραγγάλισμα των δαπανών».

 

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " «Βυθίζεται» στο δημόσιο χρέος ο ευρωπαϊκός Νότος»

 

Η εφημερίδα τονίζει ότι " στο χρέος «πνίγεται» ο ευρωπαϊκός Νόμος εξαιτίας των προγραμμάτων διάσωσης, με την Ελλάδα να κατέχει με διαφορά την πρωτιά τόσο σε επίπεδο Ευρωζώνης όσο και στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».


protoselida

World Business

Wizz Air: Ξεκινά πτήσεις Άμπου Ντάμι-Αθήνα

Wizz Air: Ξεκινά πτήσεις Άμπου Ντάμι-Αθήνα

Δρομολόγιο από το Άμπου Ντάμπι προς την Αθήνα, με ημερομηνία έναρξης τις 2 Οκτωβρίου 2020 ανακοίνωσε...

Media

FAZ: Διθυραμβικός απολογισμός για τον έναν χρόνο της κυβέρνησης Μητσοτάκη

FAZ: Διθυραμβικός απολογισμός για τον έναν χρόνο της…

Για διθυραμβικό απολογισμό της μέχρι τώρα θητείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη κάνει λόγο η Frankfurter Allgemeine...

Secret Money

 Tο X.A.,  το «θολό»  τοπίο και  οι καταγγελίες

Tο X.A., το «θολό» τοπίο…

Tην ώρα που η αγορά ψάχνει τον... βηματισμο της και οι επενδυτές ...

Αθλητικά

Μνημόνιο συνεργασίας της Γ.Γ.Α. με την Περιφέρεια Κρήτης

Μνημόνιο συνεργασίας της Γ.Γ.Α. με την Περιφέρεια Κρήτης

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Γ.Γ.Α. και της Περιφέρειας Κρήτης υπέγραψαν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο...

Τουρισμός

Θεοχάρης: Μέχρι στιγμής ο τουρισμός πάει καλά

Θεοχάρης: Μέχρι στιγμής ο τουρισμός πάει καλά

Δύσκολη χαρακτήρισε τη φετινή τουριστική σεζόν ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ωστόσο ελπίζει, διότι η...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.