Σε ισχύ η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΕΕ - Κολομβίας

Την 1η Αυγούστου θα τεθεί σε ισχύ η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της Κολομβίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος της χώρας Χουάν Μανουέλ Σάντος.

 

«Την επόμενη εβδομάδα, την 1η Αυγούστου, η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου θα αρχίσει να εφαρμόζεται», είπε ο Σάντος κατά την έναρξη ενός σαλονιού μόδας στο Μεντεγίν.

 

Ο αρχηγός του κράτους της Κολομβίας χαρακτηρσε την είδηση πολύ «καλή εξέλιξη» ιδιαίτερα «για την εξαγωγή προϊόντων που μπορούν να πωληθούν σε αυτή την αγορά των 500 εκατομμυρίων καταναλωτών η οποία διαθέτει σταθερούς κανόνες του παιχνιδιού».

 

Η συμφωνία αυτή, που αποσκοπεί στην εξάλειψη των δασμολογικών και τεχνικών εμποδίων στο εμπόριο, κυρώθηκε πριν από ένα χρόνο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την ενέκρινε στις 4 Ιουνίου. Προς το παρόν θα εφαρμοστεί σε προσωρινή βάση, εν αναμονή της επικύρωσης από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου της Κολομβίας, περίπου το 14,2% των εξαγωγών της χώρας προορίζονταν για τα κράτη της ΕΕ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013. Η ΕΕ βρίσκεται πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ως ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Κολομβίας. Το 2012, το διμερές εμπόριο έφθασε 1.41 δισεκατομμύρια ευρώ.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Οι leaders της παγκόσμιας οικονομίας φοβούνται το Libra;

Οι leaders της παγκόσμιας οικονομίας φοβούνται το Libra;

Τί τους προβληματίζει και τους ανησυχεί έντονα; – Πώς θα ανατραπούν οι ισορροπίες στην παγκόσμια...

Media

Τα ξένα ΜΜΕ για τον σεισμό στην Αθήνα

Τα ξένα ΜΜΕ για τον σεισμό στην Αθήνα

Τον γύρο του κόσμου, μέσω των μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων και τηλεοπτικών δικτύων, κάνει η είδηση...

Secret Money

 H ΔEΠA KAI O POSEIDON

H ΔEΠA KAI O POSEIDON

Ένας (ακόμη) λόγος που «επείγουν» οι αποφάσεις για την «επόμενη μέρα» της ΔEΠA είναι οι...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.