Σε ισχύ η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΕΕ - Κολομβίας

Την 1η Αυγούστου θα τεθεί σε ισχύ η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της Κολομβίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος της χώρας Χουάν Μανουέλ Σάντος.

 

«Την επόμενη εβδομάδα, την 1η Αυγούστου, η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου θα αρχίσει να εφαρμόζεται», είπε ο Σάντος κατά την έναρξη ενός σαλονιού μόδας στο Μεντεγίν.

 

Ο αρχηγός του κράτους της Κολομβίας χαρακτηρσε την είδηση πολύ «καλή εξέλιξη» ιδιαίτερα «για την εξαγωγή προϊόντων που μπορούν να πωληθούν σε αυτή την αγορά των 500 εκατομμυρίων καταναλωτών η οποία διαθέτει σταθερούς κανόνες του παιχνιδιού».

 

Η συμφωνία αυτή, που αποσκοπεί στην εξάλειψη των δασμολογικών και τεχνικών εμποδίων στο εμπόριο, κυρώθηκε πριν από ένα χρόνο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την ενέκρινε στις 4 Ιουνίου. Προς το παρόν θα εφαρμοστεί σε προσωρινή βάση, εν αναμονή της επικύρωσης από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου της Κολομβίας, περίπου το 14,2% των εξαγωγών της χώρας προορίζονταν για τα κράτη της ΕΕ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013. Η ΕΕ βρίσκεται πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ως ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Κολομβίας. Το 2012, το διμερές εμπόριο έφθασε 1.41 δισεκατομμύρια ευρώ.


protoselida

Media

Πέθανε ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, Χάρολντ Μπλουμ

Πέθανε ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, Χάρολντ Μπλουμ

Ο Χάρολντ Μπλουμ, συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Yale, πέθανε χθες, σε...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.