Σε ισχύ η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΕΕ - Κολομβίας

Την 1η Αυγούστου θα τεθεί σε ισχύ η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της Κολομβίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος της χώρας Χουάν Μανουέλ Σάντος.

 

«Την επόμενη εβδομάδα, την 1η Αυγούστου, η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου θα αρχίσει να εφαρμόζεται», είπε ο Σάντος κατά την έναρξη ενός σαλονιού μόδας στο Μεντεγίν.

 

Ο αρχηγός του κράτους της Κολομβίας χαρακτηρσε την είδηση πολύ «καλή εξέλιξη» ιδιαίτερα «για την εξαγωγή προϊόντων που μπορούν να πωληθούν σε αυτή την αγορά των 500 εκατομμυρίων καταναλωτών η οποία διαθέτει σταθερούς κανόνες του παιχνιδιού».

 

Η συμφωνία αυτή, που αποσκοπεί στην εξάλειψη των δασμολογικών και τεχνικών εμποδίων στο εμπόριο, κυρώθηκε πριν από ένα χρόνο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την ενέκρινε στις 4 Ιουνίου. Προς το παρόν θα εφαρμοστεί σε προσωρινή βάση, εν αναμονή της επικύρωσης από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου της Κολομβίας, περίπου το 14,2% των εξαγωγών της χώρας προορίζονταν για τα κράτη της ΕΕ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013. Η ΕΕ βρίσκεται πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ως ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Κολομβίας. Το 2012, το διμερές εμπόριο έφθασε 1.41 δισεκατομμύρια ευρώ.


protoselida

World Business

Tesla: Δικαστικό στοπ στο νέο εργοστάσιο στη Γερμανία

Tesla: Δικαστικό στοπ στο νέο εργοστάσιο στη Γερμανία

Γερμανικό δικαστήριο διέταξε την Tesla να διακόψει προσωρινά τις εργασίες για την κατασκευή του νέου...

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.