Συνάντηση Άστον - Μόρσι

Στην Αίγυπτο επέτρεψε τη Δευτέρα η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάθριν Άστον, προκειμένου να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο της χώρας, Μοχάμεντ Μόρσι.

 

Η Άστον είναι ο πρώτος άνθρωπος εκτός της χώρας που της επιτράπηκε να δει τον Μόρσι αφότου ανατράπηκε από τον στρατό στις 3 Ιουλίου. Έκτοτε, ο πρώην πρόεδρος έχει τεθεί υπό κράτηση, ενώ ερευνάται από τις αρχές για κατηγορίες που περιλαμβάνουν και αυτή της δολοφονίας.

 

Η Άστον αποκάλυψε ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με τη συνομιλία που είχε με τον Μόρσι, την οποία χαρακτήρισε ως μια «φιλική, ανοιχτή και πολύ ειλικρινή» συζήτηση. «Προσπάθησα να βεβαιωθώ ότι η οικογένειά του γνωρίζει πως είναι καλά», δήλωσε η Άστον, η οποία αποτελεί ένα τα ελάχιστα πρόσωπα που έγιναν αποδεκτά και από τις δύο πλευρές ως διαμεσολαβητής.

 

Η Άστον μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις όπου κρατείται ο Μόρσι με ελικόπτερο και είπε πως ο πρώην πρόεδρος είχε πρόσβαση σε τηλεόραση και εφημερίδες και ήταν ενήμερος σχετικά με τις εξελίξεις στη χώρα.


protoselida

World Business

H Walmart μηνύει την Tesla

H Walmart μηνύει την Tesla

Η Walmart μηνύει την Τesla, καθώς όπως υποστηρίζει τα ηλιακά πάνελ της δεύτερης προκάλεσαν πυρκαγιές...

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.