Ακτιβιστές θα "σπάσουν" ξανά το ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας

Ο δεύτερος "Στολίσκος της Ελευθερίας", πλοία που θα μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, θα αποπλεύσει τον ερχόμενο Μάιο για την περιοχή, όπως ανακοίνωσαν σήμερα από τη Μαδρίτη οι οργανωτές του εγχειρήματος.

 

"Θα αναχωρήσουμε το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου", είπε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Μανουέλ Ταπιάλ, ο συντονιστής της πρωτοβουλίας αυτής στην Ισπανία, χωρίς να διευκρινίσει όμως ούτε την ακριβή ημερομηνία, ούτε τα λιμάνια απόπλου.

 

Τα πλοία προβλέπεται να φτάσουν στη Γάζα στα τέλη Μαΐου, ένα χρόνο μετά την ισραηλινή επίθεση εναντίον του πρώτου στολίσκου, πρόσθεσε.

 

Τα ξημερώματα της 31ης Μαΐου, Ισραηλινοί κομάντο επιχείρησαν επέμβαση στον πρώτο στολίσκο σκοτώνοντας εννέα Τούρκους και προκαλώντας ένα κύμα διεθνούς κατακραυγής. Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ έχει συστήσει μια επιτροπή για να ερευνήσει το θέμα. Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, οι στρατιώτες έκαναν χρήση των όπλων τους αφού προηγουμένως δέχτηκαν επίθεση από φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές. Η επιτροπή έρευνας που σύστησε το Ισραήλ συμπέρανε εξάλλου ότι ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας και η επιχείρηση των Ισραηλινών στρατιωτών είναι ενέργειες"σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο". Αντιθέτως, η έκθεση της τουρκικής επιτροπής έρευνας κατηγορεί το Ισραήλ ότι έκανε "υπερβολική" και "δυσανάλογη" χρήση βίας.

 

Ο νέος στολίσκος θα αποτελείται από 7-15 πλοία στα οποία θα επιβαίνουν εθελοντές από 25 χώρες, ανέφεραν οι οργανωτές. Θα μεταφέρει κυρίως οικοδομικά υλικά, μηχανήματα αφαλάτωσης για την παραγωγή πόσιμου νερού και γεννήτριες ηλεκτρικού ρεύματος.

 

Ο αποκλεισμός της Γάζας "είναι έγκλημα και παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να σπάσουμε τον αποκλεισμό. Και αν δεν τα καταφέρουμε, θα δοκιμάσουμε ξανά", είπε η Ιταλίδα Μαρία Ελένα Ντέλια, εκ των οργανωτών του εγχειρήματος.


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.