Νίκι Βέντολα: Απαραίτητη η συνεργασία Ελλάδας Ιταλίας

Σημαντική χαρακτήρισε τη συνεργασία της Ιταλίας με την Ελλάδα και ολόκληρη τη Μεσόγειο για ένα νέο ξεκίνημα της Ευρώπης, ο Ιταλός κεντροαριστερός κυβερνήτης της περιοχής του Μπάρι, Νίκι Βέντολα.

Ο 52χρονος Νίκι Βέντολα είναι κυβερνήτης της περιφέρειας της Απουλίας (με πρωτεύουσα το Μπάρι) και έχει δηλώσει πως θα πάρει μέρος στην αναμέτρηση για το χρίσμα του υποψήφιου πρωθυπουργού της κεντροαριστεράς στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Σήμερα, ο Νίκι Βέντολα έδωσε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, προς τους ξένους ανταποκριτές που εργάζονται στην Ιταλία, στους οποίους και εξέθεσε το συνολικό πολιτικό του πρόγραμμα.

 

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ιταλός κεντροαριστερός πολιτικός υπογράμμισε ότι «οι σχέσεις με την Ελλάδα και τη Μεσόγειο, πρέπει να είναι κύριας, βασικής σημασίας, για ένα νέο ξεκίνημα της Ευρώπης», αλλά και για τη στρατηγική ανάπτυξη στον τομέα των οδικών συγκοινωνιών, καθώς και για πιο λειτουργικά λιμάνια, «που να προσελκύσουν όλο και περισσότερα πλοία και πλοιοκτήτες, οι οποίοι σήμερα, για παράδειγμα, προτιμούν το βορειοευρωπαϊκό λιμάνι του Ρότερνταμ». «Διότι -πρόσθεσε- μια Ευρώπη που αυτοπεριορίζεται στη Βαυαρία και τη Βόρειο Ιταλία, δεν έχει νόημα και λόγο ύπαρξης». Σχολιάζοντας τη διεθνή οικονομική κρίση, ο κυβερνήτης της περιοχής του Μπάρι τόνισε ότι «με την περίπτωση της Ελλάδας, μας είχαν πει ότι ο μόνος, μεγάλος εχθρός, είναι το δημόσιο χρέος. Η Ιρλανδία, όμως, μας αποδεικνύει ότι κάτι τέτοιο είναι ανακριβές, ότι υπάρχουν και πολλές, άλλες αιτίες και χρειάζεται περισσότερη δημοκρατία στη διακυβέρνηση της παγκόσμιας οικονομίας». «Η Ιταλία πρέπει να βρει τη δύναμη για να βγει από τη δίνη του μπερλουσκονισμού, ποντάροντας σε τρία στρατηγικά σημεία: παιδεία, εργασία και ελευθερία» τόνισε ο Νίκι Βέντολα και πρόσθεσε ότι «η μόνη ελευθερία που χάρισε στους Ιταλούς ο "Καβαλιέρε", είναι εκείνη του τηλεκοντρόλ και του σουπερμάρκετ».

 

Ο Νίκι Βέντολα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, είναι, αυτή τη στιγμή, ο πιο δημοφιλής Ιταλός πολιτικός. Εδώ και έξι μήνες, επιμένει, με τηλεοπτικές και πολιτικές εμφανίσεις, ότι η κεντροαριστερά, πρέπει να οργανώσει ανοικτή εκλογική διαδικασία, για την επιλογή του υποψήφιου πρωθυπουργού των προοδευτικών για τις επόμενες εκλογές. Αξίωμα, για το οποίο έχει θέσει ανοικτά υποψηφιότητα. Κατά τη σημερινή συνέντευξη τύπου, επανέλαβε ότι «θεωρεί πως η Ιταλία είναι ώριμη για να μπορέσει να αποκτήσει έναν ομοφυλόφιλο, αριστερό και χριστιανό καθολικό πρωθυπουργό, τρία γνωρίσματα που τον χαρακτηρίζουν». Σε ό,τι αφορά τη στρατηγική του για την Ευρώπη, είπε ότι «τάσσεται υπέρ ενός ολοκληρωμένου ευρωπαϊκού συστήματος στους τομείς της άμυνας, πρόνοιας και της εργασίας».

 

Τέλος, αναφερόμενος στην Ιταλία, παρατήρησε ότι «ο Μπερλουσκόνι και η διακυβέρνησή του, είναι σίγουρα η αυτοβιογραφία ενός μεγάλου μέρους της χώρας αυτής. Μια χώρα που πρέπει να καταφέρει να απομακρύνει οριστικά τον φόβο της φτώχειας, της άγνοιας, της δεισιδαιμονίας».


Σχετικά Βίντεο

Dim lights Embed Embed this video on your site
Τελευταία τροποποίηση Παρασκευή, 10. 12. 2010 - 18:01
protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Τουρισμός

 “Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

“Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την Τετάρτη και τις τρεις μελέτες που αφορούν στην...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.