«Ολική σφαγή» στην Αίγυπτο καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστεία

Η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε σήμερα μια "ολική σφαγή" στην Αίγυπτο, όπου η βία ανάμεσα στις δυνάμεις της τάξης και τους διαδηλωτές υπέρ του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους, και εξέφρασε τη λύπη της για τις "ασθενικές" διεθνείς αντιδράσεις.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχει την έδρα της στο Λονδίνο, "στην Αίγυπτο διαπράττεται μια σαφής παραβίαση του διεθνούς δικαίου σ' αυτό που μπορεί κανείς να περιγράψει ως μια ολική σφαγή".

 

Η Αμνηστία καλεί τις προσωρινές αρχές που διορίσθηκαν από τον αιγυπτιακό στρατό να "λάβουν άμεσα μέτρα για να προλάβουν άλλες απώλειες ζωών αποκαθιστώντας τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια στο δρόμο".

 

Περισσότεροι από 800 άνθρωποι, κυρίως διαδηλωτές υπέρ του Μοχάμεντ Μόρσι, του ισλαμιστή προέδρου που καθαιρέθηκε και συνελήφθη στις 3 Ιουλίου από το στρατό, έχουν σκοτωθεί μέσα στις έξι ημέρες των βιαιοτήτων στη χώρα, η οποία έχει βυθιστεί στην κρίση εξαιτίας της σύγκρουσης ανάμεσα στους στρατιωτικούς και τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, στους οποίους ανήκει ο ανατραπείς πρόεδρος.

 

"Η προσωρινή κυβέρνηση κηλίδωσε τον απολογισμό της στα ανθρώπινα δικαιώματα, κατ' αρχάς μη σεβόμενη την υπόσχεσή της να μην χρησιμοποιήσει θανατηφόρα όπλα για να διαλύσει τους διαδηλωτές υπέρ του Μόρσι και να επιτρέψει μια ασφαλή έξοδο των τραυματιών και στη συνέχεια δικαιολογώντας τη δράση της παρά τις ανθρώπινες απώλειες", γράφει ο γενικός γραμματέας της μη κυβερνητικής οργάνωσης Σαλίλ Σέτι.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, "η απάντηση της διεθνούς κοινότητας ήταν ασθενική και αναποτελεσματική, παρόλο που όλοι έσπευσαν να καταδικάσουν τις φρικτές απώλειες ζωών. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να δράσει με αποφασιστικό τρόπο για να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα το οποίο να λέει ότι καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να δρα κατ' αυτό τον τρόπο και να διατηρεί την αξιοπιστία της".

 

Σύμφωνα με τον Σέτι, ακόμη κι αν ορισμένοι από τους οπαδούς του Μόρσι κατέφυγαν στη βία, "τίποτε δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη δυσανάλογη χρήση βίας" από τις δυνάμεις της τάξης.


protoselida

Media

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο ελληνικός στρατός λαμβάνει μέτρα εναντίον της Τουρκίας

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο ελληνικός στρατός λαμβάνει μέτρα εναντίον…

Ιαχές πολέμου από την Ελλάδα βλέπει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «YeniSafak». Σε δημοσίευμά της με...

Αθλητικά

Νίκη κορυφής για Γκλάντμπαχ, 2-1 την Μπάγερν Μονάχου

Νίκη κορυφής για Γκλάντμπαχ, 2-1 την Μπάγερν Μονάχου

Μεγάλη νίκη πέτυχε η Γκλάντμπαχ στο ντέρμπι κορυφής για την 14η αγωνιστική στο γερμανικό πρωτάθλημα,...

Τεχνολογία

Αποστολή ρομπότ με ενσυναίσθηση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Αποστολή ρομπότ με ενσυναίσθηση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ένα «έξυπνο» ρομπότ, εξοπλισμένο με αισθητήρες που αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα στη φωνή, εκτοξεύτηκε με προορισμό...

Τουρισμός

ΞΕΕ: Βράβευση 3 startup για ψηφιακή καινοτομία

ΞΕΕ: Βράβευση 3 startup για ψηφιακή καινοτομία

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες ο πρώτος κύκλος του...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.