Υγεία: Αυξημένα στα 15,5 εκατ. ευρώ τα EBITDA

Τις ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις του 1ου εξαμήνου του 2013 ανακοίνωσε η Εταιρεία «Διαγνωστικόν και Θεραπευτικόν Κέντρον Αθηνών ΥΓΕΙΑ Α.Ε.», (εφεξής ΥΓΕΙΑ), μέλος του Ομίλου 'MARFIN INVESTMENT GROUP', σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (Δ.Π.Χ.Α).

 

ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: Σε ενοποιημένο επίπεδο, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα € 121,5 εκ., έναντι € 123,3 εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ο κύκλος εργασιών του ΥΓΕΙΑ ανήλθε στα ίδια σχεδόν επίπεδα με το πρώτο εξάμηνο του 2012 στα € 72,6 εκ.

 

ΚΕΡΔΗ ΠΡΟ ΤΟΚΩΝ ΦΟΡΩΝ & ΑΠΟΣΒΕΣΕΩΝ (EBITDA): Τα ενοποιημένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν αύξηση κατά 40,9% και διαμορφώθηκαν σε € 15,5 εκ., έναντι κερδών € 11,0 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2012. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) του ΥΓΕΙΑ ανήλθαν σε € 13,3 εκ., καταγράφοντας περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας 18,3% έναντι κερδών € 13 εκ. και περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας 17,9% την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

 

ΚΕΡΔΗ (ΖΗΜΙΕΣ) ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ: Για το 1ο εξάμηνο του 2013, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ παρουσίασε κέρδη προ φόρων στα € 0,5 εκ., έναντι ζημιών € 3,8 εκ. κατά την αντίστοιχη περίοδο το 2012. Το ΥΓΕΙΑ περιόρισε τα κέρδη προ φόρων στα € 1,4 εκ. έναντι κερδών € 5,4 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2012 λόγω κυρίως των ζημιών από την πώληση της συμμετοχής στην κυπριακή θυγατρική εταιρεία Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική "Ευαγγελισμός" ΛΤΔ. Σε συγκρίσιμη βάση τα αποτελέσματα προ φόρων του ΥΓΕΙΑ διαμορφώνονται σε κέρδη € 6 εκ. έναντι κερδών 5,4 εκ. το πρώτο εξάμηνο του 2012.

 

ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ (ΖΗΜΙΕΣ) ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ & ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ: Ο Όμιλος το 1ο εξάμηνο του 2013 περιόρισε τις ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας από συνεχιζόμενες δραστηριότητες στα € 3,5 εκ., έναντι ζημιών € 4,4 εκ. κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Σε εταιρικό επίπεδο, το ΥΓΕΙΑ παρουσίασε ζημιές μετά από φόρους € 3,1 εκ., έναντι κερδών € 3,9 εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο λόγω της πώλησης της συμμετοχής στην κυπριακή θυγατρική εταιρεία Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική "Ευαγγελισμός" ΛΤΔ και της εφάπαξ επίδρασης του αναβαλλόμενου φόρου από την αύξηση των φορολογικών συντελεστών από 1/1/2013. Τα συγκρίσιμα αποτελέσματα του ΥΓΕΙΑ μετά από φόρους ανέρχονται για το 1ο εξάμηνο του 2013 σε κέρδη € 3,3 εκ. έναντι κερδών € 3,9 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

 

*Στα συγκρίσιμα αποτελέσματα δε συμπεριλαμβάνονται η πώληση της κυπριακής θυγατρικής εταιρείας Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική "Ευαγγελισμός" ΛΤΔ καθώς επίσης και λοιπά έκτακτα έξοδα που συνδέονται με την αύξηση των φορολογικών συντελεστών από 1/1/2013.

 

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του «Ομίλου ΥΓΕΙΑ» κα Ρίτα Σουβατζόγλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Στην παρούσα οικονομική συγκυρία με εμφανείς τις συνέπειες της συνεχιζόμενης ύφεσης τόσο στην επιχειρηματικότητα όσο και στους πολίτες της χώρας μας, το ΥΓΕΙΑ αλλά και ο Όμιλος κατά το 1ο εξάμηνο του 2013 επέδειξαν αντοχές παρουσιάζοντας σημαντική λειτουργική κερδοφορία, ισχυροποιώντας τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο και αποδεικνύοντας την επιτυχή διαχείριση της παρατεταμένης κρίσης.

 

Στις παρούσες ευμετάβλητες οικονομικές συνθήκες το ΥΓΕΙΑ έχοντας ως επίκεντρο τον άνθρωπο ιεραρχεί ως προτεραιότητα την παροχή άριστων υπηρεσιών υγείας παραμένοντας το μοναδικό νοσοκομείο στην Ελλάδα πιστοποιημένο κατά το διεθνές πρότυπο ποιότητας Joint Commission. Παράλληλα το ΥΓΕΙΑ, στοχεύοντας στο διεθνή προσανατολισμό του και στην ανάδειξη της κινητήριας δύναμης των επιχειρηματικών δράσεων που είναι οι εργαζόμενοι του, αποδεικνύεται άξιος πρεσβευτής της χώρας μας στο εξωτερικό κατακτώντας το βραβείο του καλύτερου εργοδότη της χρονιάς στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό «European Business Awards 2012/13».

 

Στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ συνεχίζουμε να επενδύουμε σε τεχνολογία αιχμής, διατηρούμε τις θέσεις εργασίας, αποεπενδύουμε από μη βασικές λειτουργικές δραστηριότητες και στηρίζουμε με πληθώρα ενεργειών την στρατηγική της Εταιρικής Υπευθυνότητας.

 

Η Διοίκηση του Ομίλου θέτει ως προτεραιότητες την περαιτέρω βελτιστοποίηση της κοστολογικής δομής -σε συνδυασμό πάντα με τη συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας- καθώς επίσης και τον περιορισμό του κινδύνου που προέρχεται κυρίως από τη σημαντική καθυστέρηση κάλυψης των υποχρεώσεων του Δημοσίου προς την ιδιωτική οικονομία, με απώτερο σκοπό το μακροπρόθεσμο συμφέρον των μετόχων.

 

Αναμένουμε μεγαλύτερες προκλήσεις στο οικονομικό περιβάλλον μας, αλλά όλοι εμείς στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ με συντονισμένες προσπάθειες και συνεχή επαγρύπνηση, συνεχίζουμε δυναμικά να δημιουργούμε ισχυρές βάσεις προκειμένου να ανταπεξέλθουμε σε αυτήν την απαιτητική συγκυρία, υπηρετώντας με αφοσίωση το υπέρτατο αγαθό, την ΥΓΕΙΑ.

 

Αρωγός στην επίτευξη του στόχου μας παραμένει ο βασικός μας μέτοχος, η 'MARFIN INVESTMENT GROUP'»


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Τουρισμός

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Μόνο θετικά σχόλια και βλέμματα συγκέντρωσε η αντιπροσωπεία του Δήμου Ιητών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.