Νόμιμη η σύσταση της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης

Νόμιμη έκρινε το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας τη σύσταση της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, η οποία θα έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και θα υπάγεται απευθείας στον υπουργό Οικονομίας.

 

Στη νέα αυτή Μονάδα μεταφέρονται οι θέσεις, το προσωπικό και οι αρμοδιότητες του Τμήματος Οικονομίας και Ανάπτυξης της Διεύθυνσης Οικονομίας και Τουριστικής Ανάπτυξης της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας - Θράκης.

 

Ειδικότερα, το Ε' Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, (Κ. Μενουδάκος και Χ. Ντουχάνης), πλέον του ότι έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, κάνει ειδική αναφορά για τη σύσταση 75 θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στην Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης.

 

Πάντως, οι 75 αυτές θέσεις δεν θα καλυφθούν σε πρώτη φάση από προσλήψεις, αλλά από μεταθέσεις, αποσπάσεις και μετατάξεις υπαλλήλων από άλλες υπηρεσίες του ίδιου ή άλλων υπουργείων ή Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

 

Οι σύμβουλοι Επικρατείας (γνωμοδότηση 19/2011) επισημαίνουν ότι η διάταξη αυτή για το προσωπικό είναι ατελής γιατί "δεν καθορίζει πόσες και ποιες από τις θέσεις αυτές συνιστώνται ως δημοσίου και πόσες και ποιες ως ιδιωτικού δικαίου και πρέπει, επομένως, να συμπληρωθεί ως προς το θέμα αυτό το σχέδιο διατάγματος".

 

Σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, η Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης διαρθρώνεται ως εξής: Α. Διεύθυνση Αναπτυξιακού Σχεδιασμού και Παρακολούθησης με τα κάτωθι Τμήματα: α) Ευρωπαϊκών και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, β) Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), γ) Καινοτομίας και Πράσινης Ανάπτυξης, δ) Επικοινωνιακής Στρατηγικής και Προώθησης, ε) Παρακολούθησης και Ελέγχων Εφαρμογής Προγραμμάτων και στ) Εποπτείας Αγοράς.

 

Β. Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης με τα κάτωθι Τμήματα: α) Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, β) Οικονομικής Διαχείρισης, γ) Γραμματειακής Υποστήριξης και Διοικητικής Μέριμνας και δ) Απλούστευσης Διαδικασιών, Εσωτερικού Ελέγχου και Αξιολόγησης.

 

Γ. Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πολιτών και Επιχειρήσεων με τα κάτωθι Τμήματα: α) Αναπτυξιακού Νόμου και β) Εμπορίου και Βιομηχανίας.

 

Δ. Διεύθυνση Πληροφορικής και Επικοινωνιών με τα κάτωθι Τμήματα: α) Τμήμα σχεδιασμού και υποστήριξης συστημάτων φορέα και β) Τμήμα σχεδιασμού και υποστήριξης ηλεκτρονικών πληροφοριών για τον πολίτη και τις επιχειρήσεις.


protoselida

World Business

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν η Gizelis Robotics και η Brookstreet

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν η Gizelis Robotics και η…

Αποκλειστικό σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν το επενδυτικό Fund Brookstreet Equity Partners LLP με την Gizelis Robotics,...

Media

Reuters: Ίσως πάρει μήνες η επιστροφή της Aramco σε φυσιολογικούς ρυθμούς

Reuters: Ίσως πάρει μήνες η επιστροφή της Aramco…

Η πλήρης επιστροφή της Saudi Aramco στους φυσιολογικούς όγκους παραγωγής πετρελαίου, "ίσως πάρει μήνες", ...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Υγεία & Διατροφή

ΕΔΟΕΑΠ: Καλύπτει μέρος του κόστους της εξωσωματικής

ΕΔΟΕΑΠ: Καλύπτει μέρος του κόστους της εξωσωματικής

Μέχρι τέσσερις προσπάθειες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με δυνατότητα αποζημίωσης της κρυοσυντήρησης ωαρίων, καθώς και αποζημίωση για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.