Νόμιμη η σύσταση της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης

Νόμιμη έκρινε το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας τη σύσταση της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, η οποία θα έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και θα υπάγεται απευθείας στον υπουργό Οικονομίας.

 

Στη νέα αυτή Μονάδα μεταφέρονται οι θέσεις, το προσωπικό και οι αρμοδιότητες του Τμήματος Οικονομίας και Ανάπτυξης της Διεύθυνσης Οικονομίας και Τουριστικής Ανάπτυξης της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας - Θράκης.

 

Ειδικότερα, το Ε' Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, (Κ. Μενουδάκος και Χ. Ντουχάνης), πλέον του ότι έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, κάνει ειδική αναφορά για τη σύσταση 75 θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στην Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης.

 

Πάντως, οι 75 αυτές θέσεις δεν θα καλυφθούν σε πρώτη φάση από προσλήψεις, αλλά από μεταθέσεις, αποσπάσεις και μετατάξεις υπαλλήλων από άλλες υπηρεσίες του ίδιου ή άλλων υπουργείων ή Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

 

Οι σύμβουλοι Επικρατείας (γνωμοδότηση 19/2011) επισημαίνουν ότι η διάταξη αυτή για το προσωπικό είναι ατελής γιατί "δεν καθορίζει πόσες και ποιες από τις θέσεις αυτές συνιστώνται ως δημοσίου και πόσες και ποιες ως ιδιωτικού δικαίου και πρέπει, επομένως, να συμπληρωθεί ως προς το θέμα αυτό το σχέδιο διατάγματος".

 

Σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, η Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης διαρθρώνεται ως εξής: Α. Διεύθυνση Αναπτυξιακού Σχεδιασμού και Παρακολούθησης με τα κάτωθι Τμήματα: α) Ευρωπαϊκών και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, β) Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), γ) Καινοτομίας και Πράσινης Ανάπτυξης, δ) Επικοινωνιακής Στρατηγικής και Προώθησης, ε) Παρακολούθησης και Ελέγχων Εφαρμογής Προγραμμάτων και στ) Εποπτείας Αγοράς.

 

Β. Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης με τα κάτωθι Τμήματα: α) Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, β) Οικονομικής Διαχείρισης, γ) Γραμματειακής Υποστήριξης και Διοικητικής Μέριμνας και δ) Απλούστευσης Διαδικασιών, Εσωτερικού Ελέγχου και Αξιολόγησης.

 

Γ. Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πολιτών και Επιχειρήσεων με τα κάτωθι Τμήματα: α) Αναπτυξιακού Νόμου και β) Εμπορίου και Βιομηχανίας.

 

Δ. Διεύθυνση Πληροφορικής και Επικοινωνιών με τα κάτωθι Τμήματα: α) Τμήμα σχεδιασμού και υποστήριξης συστημάτων φορέα και β) Τμήμα σχεδιασμού και υποστήριξης ηλεκτρονικών πληροφοριών για τον πολίτη και τις επιχειρήσεις.


protoselida

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Κώστα Βουτσά

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Κώστα Βουτσά

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη ενός εκ των πλέον αγαπημένων ηθοποιών του ελληνικού...

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Τεχνολογία

Την αθέατη πλευρά της Σελήνης σκάβει το κινεζικό Chang'e-4

Την αθέατη πλευρά της Σελήνης σκάβει το κινεζικό…

Η πρωτοποριακή αποστολή της Κίνας να εξερευνήσει την "σκοτεινή" πλευρά της Σελήνης συνεχίζει να ρίχνει...

Υγεία & Διατροφή

Τι περιλαμβάνει η ΠΝΠ με τη λήψη μέτρων για κοροναϊό

Τι περιλαμβάνει η ΠΝΠ με τη λήψη μέτρων…

Εκδόθηκε χθες Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου που αφορά στα μέτρα πρόληψης όσον αφορά τον κοροναϊό.

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.