Συγκρούσεις αστυνομίας - φοιτητών στην Τουρκία

Η τουρκική αστυνομία έριξε σήμερα δακρυγόνα για να διαλύσει συγκέντρωση δεκάδων φοιτητών κοντά σε πανεπιστημιούπολη της Άγκυρας, οι οποίοι διαδήλωναν κατά ενός δημοτικού σχεδίου, η υλοποίηση του οποίου απαιτεί την εκδάσωση ενός τμήματος της έκτασης που ανήκει στην πανεπιστημιούπολη αυτή, σύμφωνα με φωτοειδησεογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

 

Δεκατέσσερις διαδηλωτές συνελήφθησαν από τις δυνάμεις της τάξης —μεγάλος αριθμός αστυνομικών είχε αναπτυχθεί στην περιοχή—, οι οποίες έκαναν επίσης χρήση ροπάλων.

 

Εδώ και πολλές εβδομάδες, οι φοιτητές του ODTU, του Πολυτεχνείου της Μέσης Ανατολής, στην Άγκυρα, και κάτοικοι της περιοχής έχουν κινητοποιηθεί κατά του σχεδίου κατασκευής ενός αυτοκινητοδρόμου, η οποία προϋποθέτει την εκδάσωση τμήματος από την έκταση που ανήκει στην πανεπιστημιούπολη.

 

Ο Μελίχ Γκιοκτσέκ, ο δήμαρχος της Άγκυρας που ανήκει στις τάξεις του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου, ο οποίος θα περνάει μέσα από την πανεπιστημιούπολη, θα αρχίσει σύντομα.

 

Οι φοιτητές και η διεύθυνση του ODTU αντιδρούν σθεναρά στο σχέδιο αυτό, το οποίο, σύμφωνα με αυτούς, θα οδηγήσει στην εκδάσωση ενός τμήματος της κατάφυτης έκτασης που περιβάλλει το μεγάλο αυτό πανεπιστημιακό συγκρότημα.

 

Η πολεμική αυτή στην Άγκυρα όσον αφορά ένα κατασκευαστικό σχέδιο της κυβέρνησης της Τουρκίας ξεσπάει μετά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που συγκλόνισαν την χώρα τον Ιούνιο, οι οποίες ξεκίνησαν αρχικά με αφορμή ένα σχέδιο ανάπλασης του Πάρκου Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη.


protoselida

World Business

H Walmart μηνύει την Tesla

H Walmart μηνύει την Tesla

Η Walmart μηνύει την Τesla, καθώς όπως υποστηρίζει τα ηλιακά πάνελ της δεύτερης προκάλεσαν πυρκαγιές...

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.