Νέα στοιχεία για την υπόθεση υποβρυχίων

Νέα στοιχεία για την υπόθεση των υποβρυχίων παρέλαβε η Εισαγγελία Πρωτοδικών από την Εισαγγελία του Μονάχου, ύστερα από αίτημα δικαστικής συνδρομής που είχε υποβληθεί πρόσφατα.

 

Το Οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών παρέλαβε δεκάδες έγγραφα από τη γερμανική δικογραφία με στοιχεία και μαρτυρικές καταθέσεις που αφορούν το ελληνικό σκέλος της υπόθεσης, ενώ τις επόμενες ημέρες πρόκειται να αποσταλεί στις γερμανικές Αρχές και νέο αίτημα δικαστικής αρωγής για την αποστολή στην Ελλάδα συγκεκριμένων στοιχείων, η διερεύνηση των οποίων κρίνεται εξαιρετικά σημαντική. Η ανάγκη για το νέο αίτημα προέκυψε ύστερα από δεδομένα που συγκεντρώθηκαν τόσο από την εισαγγελική έρευνα όσο και από στοιχεία που έχουν συλλεγεί από ελέγχους του ΣΔΟΕ για την υπόθεση.

 

Μάλιστα, στην Εισαγγελία εκτιμάται ότι αντίστοιχο αίτημα για κάποια από τα πρόσφατα ευρήματα της εδώ έρευνας θα υποβληθεί και από την Εισαγγελία του Μονάχου.

 

Η δικογραφία για την υπόθεση αφορά τη σύμβαση ανάθεσης το 2000 κατασκευής υποβρυχίων για το Πολεμικό Ναυτικό, στα Ελληνικά Ναυπηγεία και δύο συνεργαζόμενες γερμανικές εταιρείες. Η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο με αφορμή δημοσιεύματα με καταγγελίες ότι για την ανάληψη του έργου δόθηκαν "μίζες" πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Η γερμανική έρευνα φέρεται να έχει αποκαλύψει στοιχεία για "μίζες" που έφθαναν ακόμη και το 5% του κόστους των παραγγελιών που αναλάμβαναν οι επίμαχες εταιρείες οι οποίες έχουν παρουσία σε πολλές χώρες.

 

Από πηγές της Εισαγγελίας πάντως διευκρινίζεται ότι τα πρόσφατα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό "Σπήγκελ" είναι ήδη γνωστά στην έρευνα.

 

Διαβάστε επίσης : "Όλα θα διαλευκανθούν πλήρως" για τα υποβρύχια


protoselida

World Business

Procter & Gamble:  Άνοδο στις πωλήσεις το  γ΄ τρίμηνο

Procter & Gamble: Άνοδο στις πωλήσεις το…

Aύξηση των οργανικών πωλήσεων κατά 7% το γ΄ τρίμηνο, ανακοίνωσε η Procter & Gamble, συνεχίζοντας...

Secret Money

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Tώρα που η ΔEH από το «γκρεμό» στον οποίο βρισκόταν, βαδίζει στο δρόμο της «διάσωσης»,...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τεχνολογία

Κίνα: 40% των παγκόσμιων χρηστών 5G ως το 2025

Κίνα: 40% των παγκόσμιων χρηστών 5G ως το…

Η Κίνα αναμένεται να βρίσκεται στην πρωτοπορία της ανάπτυξης εμπορικών υπηρεσιών 5G με τις εκτιμήσεις...

Περιβάλλον

Αναμένεται 50% αύξηση ΑΠΕ την επόμενη πενταετία

Αναμένεται 50% αύξηση ΑΠΕ την επόμενη πενταετία

Οι παγκόσμιες προμήθειες ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (ΑΠΕ) αυξάνονται ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν και...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.