Γκίντο Βεστερβέλε: Στηρίζουμε την ενωμένη Ευρώπη

«Όποιος επιθυμεί να καταργήσει το ευρώ, θα σπάσει το κεφάλι του», υποστηρίζει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα.

 

«Είναι κατανοητό ότι η χώρα και οι Γερμανοί δεν αντιδρούν με ιδιαίτερη ευχαρίστηση στην ιδέα να πληρώσουν τα χρέη άλλων χωρών. Όμως, από τότε που δημιουργήθηκε το ευρώ, αυτή η πιθανότητα αποκλείστηκε. Το συνταγματικό δικαστήριο της χώρας μας παρακολουθεί με προσοχή τη στάση της κυβέρνησης», τονίζει ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «η Γερμανία προσφέρει απόλυτη στήριξη στην Ευρώπη». Τονίζει μάλιστα ότι σε αυτό συμφωνούν «η καγκελάριος Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε», δίνοντας αυτή την απάντηση σε ερώτηση που αφορούσε «κάποιους που τάχθηκαν υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ».

 

Ο κ. Βεστερβέλε συνδέει την επιτυχία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την σκληρή γερμανική στάση. «Πράξαμε σωστά, επιμένοντας να μη λάβει η Ελλάδα επιταγή εν λευκώ, όταν βρέθηκε σε δύσκολη κατάσταση, την περίοδο που ζητήσαμε να ετοιμάσει ένα πρόγραμμα με το οποίο να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα δομικά της προβλήματα.

 

Πολλοί πολιτικοί εκφράζουν φόβους σχετικά με την υιοθέτηση μέτρων λιτότητας για τη στήριξη της δημοσιονομικής τους κατάστασης, διότι τα μέτρα αυτά δεν είναι δημοφιλή, κάτι, όμως, που διαψεύσθηκε με την περίπτωση της Ελλάδας, αφού από τις αυτοδιοικητικές εκλογές προέκυψε η επιτυχία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου. Οι λαοί της Ευρώπης κατανόησαν ότι δεν είναι δυνατόν να ζουν για πολύ καιρό με έναν τρόπο που ξεπερνά τις δυνατότητές τους», τονίζει.

 

Σχετικά με τη διεθνή οικονομική κρίση και τις κερδοσκοπικές τάσεις, που παρατηρήθηκαν, ο κ. Βέστερβελε σημειώνει ότι «όντως, κάποιοι στις αγορές δεν λειτουργούν με σωστό τρόπο, αλλά η αιτία που επιτρέπει στην κερδοσκοπία να επιφέρει ζημιά είναι η συγκέντρωση μεγάλων χρεών σε μικρό χρονικό διάστημα χωρίς, παράλληλα, να παρατηρείται ανάπτυξη. Η κερδοσκοπία δεν θα μπορούσε να ζημιώσει την Ευρώπη, αν οι βάσεις του ευρωπαϊκού οικονομικού οικοδομήματος ήταν δυνατές».


protoselida

World Business

Procter & Gamble:  Άνοδο στις πωλήσεις το  γ΄ τρίμηνο

Procter & Gamble: Άνοδο στις πωλήσεις το…

Aύξηση των οργανικών πωλήσεων κατά 7% το γ΄ τρίμηνο, ανακοίνωσε η Procter & Gamble, συνεχίζοντας...

Secret Money

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Tώρα που η ΔEH από το «γκρεμό» στον οποίο βρισκόταν, βαδίζει στο δρόμο της «διάσωσης»,...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τεχνολογία

Κίνα: 40% των παγκόσμιων χρηστών 5G ως το 2025

Κίνα: 40% των παγκόσμιων χρηστών 5G ως το…

Η Κίνα αναμένεται να βρίσκεται στην πρωτοπορία της ανάπτυξης εμπορικών υπηρεσιών 5G με τις εκτιμήσεις...

Περιβάλλον

Αναμένεται 50% αύξηση ΑΠΕ την επόμενη πενταετία

Αναμένεται 50% αύξηση ΑΠΕ την επόμενη πενταετία

Οι παγκόσμιες προμήθειες ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (ΑΠΕ) αυξάνονται ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν και...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.