Deal News Online

undefined

Πλημμέλημα η μη πληρωμή εισιτηρίου στα λεωφορεία Προτεινόμενο

Σκληραίνει την στάση της η κυβέρνηση απέναντι στο αναπτυσσόμενο κίνημα άρνησης πληρωμής εισιτηρίων και διοδίων, καταθέτοντας τις επόμενες μέρες τροπολογία στην οποία θα διώκονται ποινικά οι «τζαμπατζήδες», αντιμετωπίζοντας μέχρι και ποινές φυλάκισης έως τριών μηνών, ενώ ολοκληρώθηκε η συζήτηση - ψήφιση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής του ν/σ για τις συγκοινωνίες, με υψηλούς τόνους μεταξύ κυβερνησης και "ΣΥΡΙΖΑ".

 

Αύριο ή μεθαύριο το Υπουργείο Υποδομών καταθέτει στη Βουλή τροπολογία στο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, με βάση την οποία καθιερώνεται ως πράξη πλημμεληματικού χαρακτήρα η άρνηση πληρωμής εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

 

Οι παραβάτες που θα εντοπίζονται, θα καλούνται να πληρώσουν το διοικητικό πρόστιμο που προβλέπεται ήδη κι αν αρνηθούν, θα διώκονται ποινικά για πλημμέλημα, που επισύρει ποινές μέχρι και τρεις μήνες.

 

Στην ίδια τροπολογία θα καθιερώνεται ως παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) η άρνηση πληρωμής διοδίων, ενώ ως τώρα αντιμετωπιζόταν ως μια νομική αντιπαράθεση μεταξύ ιδιωτών (οδηγών και ιδιοκτητών των διοδίων).

 

Ολοκληρώθηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το ν/σ για τις συγκοινωνίες


Τη διαγραφή των οφειλών του ΟΑΣΑ όχι μόνο προς το δημόσιο, όπως ίσχυε αρχικά, αλλά και προς το ΙΚΑ και τα άλλα Ασφαλιστικά Ταμεία, προβλέπει η νέα ρύθμιση την οποία κατέθεσε ο Υπουργός Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας, στο ν/σ για την εξυγίανση, αναδιάρθρωση και ανάπτυξη των αστικών συγκοινωνιών Αττικής.

 

Ακόμα,ο Δ. Ρέππας, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τους φόβους για ιδιωτικοποίηση των Αστικών Συγκοινωνιών, απάλειψε την αναφορά που άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ιδρύει ο ΟΑΣΑ ανώνυμες εταιρίες.

 

Αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για το «δεν πληρώνω»

 

Η συζήτηση και ψήφιση του ν/σ ολοκληρώθηκε σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με την αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και κυρίως με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, να εστιάζεται στο κίνημα των πολιτών, που αρνούνται να πληρώσουν εισιτήρια, σε διόδια και Μέσα Μεταφοράς.

 

Τόσο ο υπουργός όλο και ο υφυπουργός κ.κ. Ρέππας και Βούγιας επέκριναν έντονα όσους «ενισχύουν αντιλήψεις 'δεν πληρώνω - δεν πληρώνω' και στους άλλους τα φορτώνω».

 

«Η γενικευμένη ενθάρρυνση κάποιων στο να μην πληρώνουν οι πολίτες δεν ευνοεί τελικά τους πολλούς. Αν αφήσουμε η τάση αυτή να γίνει μόδα, τότε δεν θα πληρώνουμε ούτε ΦΠΑ, ούτε ενοίκιο», τόνισε ο κ. Ρέππας και πρόσθεσε ότι «αν η Ελλάδα αποκτήσει ταυτότητα ανομίας, τότε θα είναι μια χώρα εντελώς ανυπόληπτη».

 

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι αναφορές του Σπύρου Βούγια, ο οποίος σημείωσε ότι «η ενθάρρυνση να μην πληρώνουν κάποιοι οδηγεί σε επόμενο στάδιο στην ανομία».

 

«Η κυβέρνηση ξέρει να κουνά το δάχτυλο στους πολίτες που, με αξιοπρέπεια, μετέχουν στο κίνημα 'δεν πληρώνω' και όχι στα πολιτικά πρόσωπα που βαρύνονται με σκάνδαλα και είναι θωρακισμένα με ατιμωρησία», αντέτεινε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

 

Και πρόσθεσε:

 

«Είναι ανόητο να νομίζει κανείς ότι ένα κόμμα, πατώντας ένα κουμπί, μπορεί να καθοδηγεί ένα κίνημα που στηρίζεται από όλα τα κόμματα».

 

ΚΚΕ: Πρώτος «τζαμπατζής» το ελληνικό κράτος


«Ο πρώτος τζαμπατζής είναι το ελληνικό κράτος, που δεν απαντά στην καταστρατήγηση των νόμων που το ίδιο έκανε τόσα χρόνια, υπερχρεώνοντας με τοκογλυφικά επιτόκια τις Συγκοινωνίες. Μόνο το 2009, η επιδότηση του εισιτηρίου ήταν 75 εκατ. ευρώ, ενώ οι τόκοι τον ίδιο χρόνο έφτασαν στα 74 εκατ. ευρώ», σχολίασε ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Παπακωνσταντίνου.

 

Στόχος η τροπολογία να ενταχθεί στο ν/σ

 

Την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να φέρει τροπολογία που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα με όσους δεν πληρώνουν, επικρότησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κώστας Γείτονας και Χρήστος Μαγκούφης, τονίζοντας ότι είναι χρέος και υποχρέωση της να προστατεύσει την δημόσια περιουσία.

 

«Μια ποινική ρύθμιση δεν θα προσφέρει τίποτα, παρά μόνο γραφειοκρατικό φόρτο στα δικαστήρια. Μπορεί απλούστερα και ευκολότερα, κάθε ένας που παραβαίνει το νόμο να καλείται να πληρώσει το πρόστιμο στην εφορία, όπως κάνει για όλες του τις φορολογικές υποχρεώσεις»,υπογράμμισε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάσος Αλευράς.

 

Κλείνοντας την συζήτηση ο Υπουργός Μεταφορών υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού, διαβεβαίωσε ότι θα χειριστεί το θέμα όπως πρέπει, «για να υπάρξει και το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα» και πρόσθεσε ότι στόχος είναι η τροπολογία να συμπεριληφθεί στο ν/σ που συζητείται.

 

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη 09 Φεβρουαρίου 2011, 16:26


protoselida

Media

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: " Γιουρούσι ανήμερα της Αλωσης "   ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: " 10 αλλαγές στις άδειες Δημοσίων υπαλλήλων...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.