Ρομπότ με δικό τους internet και Wikipedia

Τα ευρωπαϊκά ρομπότ σύντομα θα έχουν στη διάθεσή τους κάτι ανάλογο με το Διαδίκτυο και την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, καθώς μια ομάδα ευρωπαίων επιστημόνων έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα, με την ονομασία RoboEarth, που θα επιτρέψει στα ρομπότ της "γηραιάς ηπείρου" να μοιράζονται και να ανταλλάσσουν τις πληροφορίες και τις γνώσεις τους για τον κόσμο.

 

Τα RoboΕarth θα είναι ένας ψηφιακός τόπος όπου τα ρομπότ θα μπορούν να "ανεβάζουν" διάφορα δεδομένα και να ζητούν βοήθεια από άλλα ρομπότ για να εκτελέσουν μια εργασία. Με τον τρόπο αυτό, όχι μόνο θα γίνουν πιο αποδοτικά, αλλά σταδιακά θα αποκτήσουν μια συνεχώς διευρυνόμενη "βιβλιοθήκη" γνώσεων αναφορικά με τα "αφεντικά" τους, δηλαδή τους ανθρώπους, ώστε να γίνουν ακόμα πιο χρήσιμα.

 

Πίσω από την πρωτότυπη ιδέα, σύμφωνα με το BBC, βρίσκεται ο δρ Μάρκους Βάϊμπελ του Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας (ΕΤΗ) της Ζυρίχης, ο οποίος, όπως δήλωσε, θέλει να σπάσει τα στεγανά γνώσης με τα οποία έχουν εφοδιάσει οι περισσότεροι κατασκευαστές εξ αρχής τα ρομπότ τους. Στόχος είναι στο μέλλον, μέσω του RoboΕarth, κάθε ρομπότ να ανταλλάσσει με τους "συναδέλφους" του τις γνώσεις που αποκτά για τον κόσμο.

 

Το RoboEarth θα είναι ταυτόχρονα σύστημα επικοινωνιών (όπως το διαδίκτυο) και βάση δεδομένων (όπως η Wikipedia). "Με τη Wikipedia οι άνθρωποι μπορούν να μοιράζονται τις γνώσεις τους, να τις επεξεργάζονται, να συνεισφέρουν και να έχουν πρόσβαση σε αυτές. Κάτι παρόμοιο δεν υπάρχει για τα ρομπότ", όπως είπε ο Βάϊμπελ.

 

Αν ένα ρομπότ, για παράδειγμα, μπαίνει σε ένα νέο μέρος, που δεν έχει ποτέ πριν επισκεφτεί, θα μπορεί να συνδέεται με το RoboEarth και να αποκτά πληροφορίες για την άγνωστη τοποθεσία, ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί και να εργαστεί άμεσα σε αυτήν. Η δυνατότητα αυτή θα είναι πολύτιμη για τα ποικίλα οικιακά ρομπότ, που μελλοντικά αναμένεται να αναλάβουν υπηρεσία στα σπίτια. Το RoboEarth θα διδάσκει τα ρομπότ για τα αντικείμενα που απαρτίζουν το ανθρώπινο περιβάλλον και για τις μεταξύ τους σχέσεις.

 

Το τετραετές πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ήδη 35 ερευνητές εργάζονται σε αυτό.


protoselida

World Business

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin Tin;

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin…

Tιμή - ρεκόρ για το πρώτο εξώφυλλο του θρυλικού κόμικ του Eρζέ, από το 1930

Media

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος

Απεβίωσε το πρωί της Παρασκευής, σε ηλικία 83 χρονών, ο πρώην εκδότης και δημοσιογράφος...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.