Νέο συλλαλητήριο των Τουρκοκυπρίων

Περί τα τέλη Φεβρουαρίου οι Τουρκοκύπριοι προγραμματίζουν νέο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το πακέτο οικονομικών μέτρων και σε αντίδραση στις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του κόμματος "Νέα Κύπρος" Μουράτ Κανατλί.

 

Όπως είπε, σήμερα είχαν μια νέα συνάντηση τα πολιτικά κόμματα και οι συντεχνίες για το θέμα της οργάνωσης του συλλαλητηρίου.

 

Κάλεσε τους Ευρωπαίους να προστατέψουν αυτές τις κινητοποιήσεις, υπογράμμισε ότι οποιεσδήποτε κινήσεις που μπορεί να υπάρξουν εναντίον των Τ/κ προέρχονται απευθείας από την Τουρκία.

 

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κανατλί ανέφερε ότι είναι φανερό ότι στις νέες διαδηλώσεις "το κύριο θέμα είναι το οικονομικό πακέτο, αλλά στο δρόμο θα βρίσκεται και η οργή των ανθρώπων". Είπε ακόμα ότι δεν φωνάζουν εναντίον της Τουρκίας και οι 10 χιλιάδες, που βρίσκονται στους δρόμους, όμως-σημείωσε- "όπως και το 1999 ξεκίνησε με το οικονομικό και επεκτάθηκε και στο πολιτικό θέμα".

 

Πρόσθεσε ότι αυτή η κινητοποίηση θα πρέπει να κατευθυνθεί προς την αντιπολίτευση που είναι υπέρ της λύσης, όμως για να πετύχει κάτι τέτοιο χρειάζεται και μια ελπίδα για λύση του Κυπριακού.

 

Ο γενικός γραμματέας του Κόμματος "Ενωμένη Κύπρος" Ιτζέτ Ιτζάν δήλωσε ότι "η Κύπρος δεν είναι επαρχία της Τουρκίας, αλλά ένα ανεξάρτητο, κυρίαρχο κράτος".


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.