Ο Κλίντον θα κάνει «ό,τι μπορεί» για την Ελλάδα

Τη στήριξή του προς τη χώρα μας εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπιλ Κλίντον, μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε στο Μανχάταν το Hellenic Initiative, με θέμα «Επενδύοντας στο μέλλον της Ελλάδας» και με κύριο ομιλητή τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

 

Ο κ. Κλίντον εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της Ελλάδας και δήλωσε βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός θα ανοικοδομήσει τη χώρα.

 

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεσμεύθηκε ότι θα κάνει «ό,τι μπορεί» για να βοηθήσει, ενώ αναφέρθηκε στον ρόλο και στη συμβολή των Ελλήνων της Διασποράς, που, όπως είπε, είναι ταυτισμένοι με την επιτυχία και την προσφορά.

 

Απευθυνόμενος στους Έλληνες της Αμερικής, ο κ. Κλίντον υπογράμμισε την ανάγκη της αλληλεγγύης, της στήριξης και του δεσίματος με τις πολιτιστικές ρίζες, κάνοντας έκκληση για βοήθεια και υπόστηριξη της Ελλάδας, υιοθετώντας το σλόγκαν της Ελληνικής Πρωτοβουλίας «Όλοι μαζί μπορούμε», ενώ μίλησε και για την ελληνική προεδρία στην Ε.Ε..

 

Εκτός από τον κ. Σαμαρά τον οποίο συνεχάρη για τις προσπάθειές του να αναστηλώσει την ελληνική οικονομία, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ επαίνεσε την Γιάννα Αγγελοπούλου για τη «σημαντική συμβολή» της στη διοργάνωση της εκδήλωσης, αλλά και γενικότερα για την προβολή και τη στήριξη της Ελλάδας.

 

Οι κ. Σαμαράς και Κλίντον είχαν κατ' ιδίαν συνομιλία, στο περιθώριο της εκδήλωσης και αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

 

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν ο Μουχτάρ Κεντ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Coca Cola (παρουσίασε ο Τζον Κατσιματίδης), ο Ανδρέας Ν. Λιβέρης, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Dow Chemical Company (παρουσίασε ο Ντιν Δακόλιας) και ο Ανδρέας Δρακόπουλος ως επικεφαλής του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (παρουσίασε η Ελένη Κουναλάκης). Όλοι τους αναφέρθηκαν στην ανάγκη στήριξης της Ελλάδας και του ελληνικού λαού, ενώ ο κ. Δρακόπουλος μίλησε για τις μέχρι τώρα δωρεές του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχου, αλλά και για άλλες που θα ακολουθήσουν.

 

Εκτός από τους τιμώμενους μίλησαν, επίσης οι συνιδρυτές του Hellenic Initiative Τζορτζ Στάμας, Ντένις Μιλ και Γιώργος Λογοθέτης, δίνοντας μια εικόνα για το τι επιδιώκει η «Ελληνική Πρωτοβουλία». Παρουσιαστής ήταν ο ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος Τζορτζ Στεφανόπουλος.


protoselida

Media

Guardian: Ο ήλιος δύει για τη Χρυσή Αυγή

Guardian: Ο ήλιος δύει για τη Χρυσή Αυγή

Η Ελλάδα αποδέχεται το τέλος της εποχής της οργής, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Guardian σε...

Secret Money

H «EΠIΣTPOΦH»

H «EΠIΣTPOΦH»

Όταν ανέλαβε τα ηνία του TAIΠEΔ είχε προβληθεί ιδιαίτερα ότι ήταν ένα στέλεχος της αγοράς...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.