Η ώρα της κρίσης για τον Μπερλουσκόνι

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της γερουσίας της Ρώμης για την αποπομπή ή μη, από το σώμα, του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

 

Τον λόγο πήρε πρώτος ο πρόεδρός της, Ντάριο Στεφάνο, του κόμματος «Αριστερά και Ελευθερία» ο οποίος δεν εξέθεσε τους λόγους για τους οποίους ο Ιταλός κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός θα πρέπει να εκπέσει από το αξίωμα του γερουσιαστή, αλλά αναφέρθηκε μόνον στις μέχρι τώρα εργασίες της επιτροπής.

 

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν πρόκειται να πάρει μέρος στην συνεδρίαση και ούτε να κάνει χρήση του δικαιώματος να παρέμβει για να υπερασπισθεί τον εαυτό του.

 

Πριν από έξι ημέρες, με γραπτό του υπόμνημα, ο «πρώην Καβαλιέρε» ζήτησε την αντικατάσταση όλων των μελών της επιτροπής της Γερουσίας που έχουν ήδη εκφράσει την πρόθεσή τους να ψηφίσουν κατά της παραμονής του εντός του κοινοβουλίου «από την στιγμή που αυτό αποδεικνύει ότι δεν είναι αμερόληπτοι».

 

Η τελική ψήφος της επιτροπής προβλέπεται για απόψε, μετά από πολύωρη συνεδρίαση «κεκλεισμένων των θυρών» και η αποπομπή του «πρώην Καβαλιέρε» θεωρείται δεδομένη.

 

Στην συνέχεια, όμως, θα πρέπει να εκφραστεί σχετικά το σύνολο της ολομέλεια της ιταλικής γερουσίας, σε συνεδρίαση που δεν έχει ακόμη ορισθεί.

 

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, παράλληλα, μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, θα πρέπει να υποβάλει επίσημα αίτηση για την μετατροπή του ενός έτους φυλάκισης που πρέπει να εκτίσει, σε δυνατότητα να προσφέρει σε κοινωνικά χρήσιμη εργασία.

 

Στις 19 του μηνός, τέλος, η εισαγγελία του Μιλάνου θα επανακαθορίσει την ακριβή διάρκεια της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων του ζάμπλουτου πρώην πρωθυπουργού. Οι συνήγοροι υπεράσπισής του, όμως αναμένεται να προσφύγουν στον 'Αρειο Πάγο, σε μια ακόμη προσπάθεια να καθυστερήσει η εφαρμογή του μέτρου αυτού.


protoselida

World Business

McCormick & Co: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα έσοδα δ΄ τριμήνου

McCormick & Co: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα έσοδα…

Κατά 7,3% υποχωρεί η μετοχή της McCormick & Co στις προσυνεδριακές συναλλαγές καθώς η εταιρεία...

Media

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 74 ετών, ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας, Γιώργος Κοτανίδης.

Secret Money

H NEA MEΛETH

H NEA MEΛETH

H PAE επισπεύδει την επικαιροποίηση της εθνικής μελέτης εκτίμησης επικινδυνότητας σχετικά με την ασφάλεια εφοδιασμού...

Αθλητικά

Hall of Fame: Στην τάξη του 2020 o Κόμπι Μπράιαντ

Hall of Fame: Στην τάξη του 2020 o…

Το Hall Of Fame παρακάμπτει την εκλογική διαδικασία και καθιστά τον αείμνηστο Κόμπι Μπράιαντ πρώτο...

Αυτοκίνητο

Καλύτερο Εταιρικό Αυτοκίνητο για το 2020 το Νέο Peugeot 2008!

Καλύτερο Εταιρικό Αυτοκίνητο για το 2020 το Νέο…

Η εκδήλωση ανάδειξης των βραβείων «Εταιρικά Αυτοκίνητα της Χρονιάς» πραγματοποιήθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.