Deal News Online

undefined

Αρνητική αντίδραση ΝΔ - ΣΥΝ στην πρόσκληση Γ. Παπακωσταντίνου

Απορρίπτει ουσιαστικά η Νέα Δημοκρατία την πρόσκληση για συμμετοχή σε διάλογο για το οικονομικό πρόγραμμα των επομένων ετών που απηύθυνε προς τον Αντώνη Σαμαρά με επιστολή του ο Γιώργος Παπακωσταντίνου. Την ίδια στάση τηρεί και ο ΣΥΝ

 

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αναζητεί συνενόχους στην αδιέξοδη πολιτική της και επισημαίνει πως η Νέα Δημοκρατία έχει κατά το παρελθόν ενημερώσει πολλές φορές τόσο τον κ.Παπακωνσταντίνου, όσο και τον υφυπουργό του σχετικά τις προτάσεις για έξοδο από την κρίση.

 

"Τις αγνόησαν προκλητικά", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης τονίζοντας πως ο Αντώνης Σαμαράς έχει καταθέσει, εδώ και ένα χρόνο, συγκεκριμένες προτάσεις, ικανές να δώσουν ανάσα στην πραγματική οικονομία και να βγάλουν, μία ώρα αρχύτερα, τη χώρα από την κρίση, ανέπτυξε συγκροτημένη στρατηγική στην ομιλία του στη ΔΕΘ ενώ συνεχείς είναι και οι πρωτοβουλίες του στο εσωτερικό και στο εξωτερικό για τη στήριξη των συμφερόντων της Πατρίδας μας.

 

"Δυστυχώς, η κυβέρνηση προσποιείται ότι δεν άκουσε και δεν ακούει τίποτε. Κατ' εξαίρεση, διαρρέει ότι θα εφαρμόσει κάποιες από τις προτάσεις μας. Ούτε αυτό κάνει, όμως" δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την πως ετοιμάζει νέα σκληρά μέτρα. "Ακόμη και σήμερα, η κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου δεν καταλαβαίνει ότι τα μέτρα που ετοιμάζεται να πάρει, θα στεγνώσουν τελείως την αγορά, θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο τα λουκέτα, θα εκτινάξουν την ανεργία σε εφιαλτικά επίπεδα, θα διαλύσουν την οικονομία και τον κοινωνικό ιστό", τονίζεται στην ανακοίνωση της ΝΔ, στην οποία προστίθεται πως τα νέα αυτά μέτρα δεν θα μειώσουν το έλλειμμα, δεν θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της Οικονομίας και δεν θα σταματήσουν τη διόγκωση του χρέους. "Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της έχουν δείξει το δρόμο για την έξοδο από την κρίση, εδώ και καιρό. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιμένει να κινείται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, που ήδη αποδεικνύεται απόλυτα λανθασμένη" δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ξεκαθαρίζοντας πως αν η κυβέρνηση " αναζητά συνοδοιπόρους στα αδιέξοδα που προκαλεί, εμάς δεν θα μας βρει, στον ίδιο δρόμο, εάν αναζητά συνενόχους, ματαιοπονεί, εάν ενδιαφέρεται για τις προτάσεις μας, τις ξέρει. Τέλος ο κ. Μιχελάκης ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγή πολιτικής. "Αντί επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων, ας πάρει μια και μόνον απόφαση: Να υιοθετήσει και να ακολουθήσει στο σύνολό τους τις προτάσεις μας, για να οδηγήσει την οικονομία σε ανάταξη και την Ελλάδα στην ανάπτυξη»τονίζει χαρακτηριστικά.

 

ΣΥΝ: Μόνη της η κυβέρνηση στο δρόμο του μνημονίου

 

Αρνητική είναι η στάση του Συνασπισμού στην πρόσκληση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου προς τα πολιτικά κόμματα.

 

"Η κυβέρνηση έχει επιλέξει το δρόμο του μνημονίου, της κοινωνικής χρεοκοπίας και του οικονομικού αδιεξόδου και θα τον βαδίσει είτε μόνη της είτε μαζί με τους προθύμους του μνημονίου και τα μεγάλα συμφέροντα, χωρίς καμία νομιμοποίηση. χωρίς λαϊκή εντολή. Η συναίνεση σε αυτήν την πολιτική συνιστά συνενοχή", αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

 

"Την ίδια ώρα, όμως, που υποκριτικά ζητά τη συναίνεση της αντιπολίτευσης, έχει ουσιαστικά συνομολογήσει το άθλιο σύμφωνο ανταγωνιστικότητας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ δεσμεύεται σε ένα πρόγραμμα ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Και όλα αυτά ερήμην του λαού, αλλά και της εθνικής αντιπροσωπείας. Αυτό δεν θα αφήσουμε να περάσει", προστίθεται στην ανακοίνωση..

 

ΛΑΟΣ: Θετική απάντηση

 

Θετικά, εξάλλου, απαντά ο ΛΑΟΣ στην πρόσκληση του υπουργού Οικονομικων. Σε σχετική ερώτηση ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζφέρης τόνισε ότι "στη Δημοκρατία τα κόμματα έχουν θεσμικές υποχρεώσεις".


protoselida

World Business

Ντιλ διάσωσης 1,5 δισ. δολ. έκλεισε η Virgin Atlantic

Ντιλ διάσωσης 1,5 δισ. δολ. έκλεισε η Virgin…

Συμφωνία αξίας 1,2 δισ. βρετανικών λιρών (1,5 δισ. δολαρίων) έκλεισε η Virgin Atlantic για να αντιμετωπίσει...

Media

Διαφημιστική διάκριση της Action Global Communications

Διαφημιστική διάκριση της Action Global Communications

H Action Global Communications διακρίθηκε στα φετινά βραβεία Δημοσίων Σχέσεων, Corporate Affairs Excellence Awards (CAEA) 2020, για τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό και την επιτυχημένη υλοποίηση...

Secret Money

 Tο X.A.,  το «θολό»  τοπίο και  οι καταγγελίες

Tο X.A., το «θολό» τοπίο…

Tην ώρα που η αγορά ψάχνει τον... βηματισμο της και οι επενδυτές ...

Τουρισμός

Περιφερειακά αεροδρόμια: -90% η επιβατική κίνηση Ιουλίου

Περιφερειακά αεροδρόμια: -90% η επιβατική κίνηση Ιουλίου

Εξόχως αποθαρρυντικά για τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού το φετινό καλοκαίρι είναι τα πρώτα στοιχεία...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.