Ελληνίδα καπετάνιος στο Shipping Wealth της Coutts

Με ένα εκατομμύριο δολάρια, δεν μπορείτε να πετύχετε πολλά στη ναυτιλία, αλλά μπορείτε να μπείτε στο club της ναυτιλιακής ελίτ. Αυτό είναι το ποσό που απαιτείται να καταβληθεί από τα μελλοντικά μέλη της νέας υπηρεσίας Shipping Wealth του Wealth Institute, της εταιρείας διαχείρισης πλούτου Coutts. Η βρετανική τράπεζα Coutts & Co ιδρύθηκε το 1692 και είναι γνωστή για τη διαχείριση της βρετανικής βασιλικής περιουσίας, και πλέον ανήκει εξολοκλήρου στη Royal Bank of Scotland.

 

Επικεφαλής του διεθνούς τμήματος «Shipping Wealth» ορίστηκε η κα. Έλενα Μαυρογονάτου, πρώην στέλεχος της Barclays. Η κυρία Μαυρογονάτου πηγαίνει στην Coutts με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας διεθνώς, στο χώρο της διαχείρισης χαρτοφυλακίων πελατών και περιουσίας, με θητεία σε μεγάλους οίκους των οικονομικών κέντρων της Ν. Υόρκης, Ζυρίχης, Γενεύης και Λονδίνου. Αρχικός στόχος φαίνεται να είναι οι Έλληνες εφοπλιστές.

 

Η Έλενα Μαυρογονάτου θα αναφέρεται στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Coutts International, κ. Ken Saunders, ο οποίος σχολίασε: «Η Έλενα Μαυρογονάτου έρχεται στην Coutts με μια μοναδική διεθνή εμπειρία και πολλές ικανότητες στον χώρο της διαχείρισης χαρτοφυλακίων μεγάλων πελατών, καθώς και δραστηριοποίησης στο χώρο της ναυτιλίας, κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας Τραπεζικής της θητείας. Το απαιτούμενο προφίλ της θέσης αυτής είναι πολυσχιδές και απαιτεί όχι μόνο την εμπειρία των αγορών αλλά και τη γνώση της ιδιοσυγκρασίας και κουλτούρας της ναυτιλιακής πελατειακής αγοράς. Η Έλενα Μαυρογονάτου χαρακτηρίζεται από ένα δυνατό συνδυασμό ικανοτήτων στους παραπάνω τομείς. Η ναυτιλιακή αρένα είναι ένας χώρος που δραστηριοποιούμαστε ως Τράπεζα πολλά χρόνια και παραμένει αγορά μέγιστης σημασίας για εμάς. Είμαι πεπεισμένος ότι η Έλενα Μαυρογονάτου θα οδηγήσει την Coutts σε ένα στρατηγικά υψηλό και ιεραρχικό σημείο, με στόχο τη μέγιστη παροχή προσωποποιημένων και εξειδικευμένων υπηρεσιών και προϊόντων στην πελατειακή μας βάση παγκοσμίως».

 

Ο κ. Saunders αποκάλυψε πως το μόνο που χρειάζεται κάποιος, για να μετάσχει στο Shipping Wealth, είναι ένα εκατομμύριο δολάρια. «Δεν προσπαθούμε να θέσουμε διαφορετικό όρια για τους πελάτες της ναυτιλίας» τονίζει ο ίδιος ενώ η κα. Μαυρογονάτου συμπληρώνει πως στοχεύουν σε πελάτες με πολύ μεγαλύτερο κεφάλαιο και εμπειρία: «Είναι μία πολύ εξειδικευμένη προσπάθεια από μία εξειδικευμένη ομάδα ... με συνείδηση της ναυτιλιακής κουλτούρας και επιχειρηματικότητας». Αν και η υπηρεσία φαίνεται να απευθύνεται κατά κύριο λόγο στους Έλληνες μεγιστάνες, η Μαυρογονάτου επιμένει ότι έχει «παγκόσμια βλέψεις», αλλά παραδέχθηκε πως «Η Ελλάδα θα αποτελέσει σημαντικό τμήμα της».Ο κ. Saunders συμπληρώνει: «Η εστίαση θα είναι αρχικά στην Ελλάδα, λόγω της υπεροχής των ναυτιλιακών επιχειρήσεων εκεί».

Η Royal Bank of Scotland ίσως να αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας του εγχειρήματος, αφού ο παγκοσμίου φήμης Λαμπρός Βαρναβίδης, που ηγείται του τμήματός της Διεθνούς Ναυτιλίας, επιμελήθηκε τη δημιουργία του νέου εγχειρήματος της Coutts. Ο ίδιος σχολίασε: «Με μεγάλη χαρά καλωσορίζω την Έλενα Μαυρογονάτου στην RBS και την Coutts και είμαι σίγουρος ότι η εμπειρία της και οι ικανότητές της θα αποτελέσουν πολύτιμο στοιχείο στην επέκταση και ενδυνάμωση της προϊοντικής μας φαρέτρας και των προσφερόμενων υπηρεσιών στη διεθνή εφοπλιστική πελατειακή μας βάση».

 

Το θέμα είναι μήπως είναι ήδη αργά για τη Coutts, με τη παγκόσμια ναυτιλία να έχει πέσει σε ύφεση, αλλά η κα. Μαυρογονάτου ξεκαθαρίζει: «Το χρονοδιάγραμμα είναι απολύτως αναγκαίο, δεν υπάρχει ποτέ μια συγκεκριμένη ώρα για τα πράγματα, υπάρχουν στάδια. Νομίζω ότι η στιγμή είναι κατάλληλη. Πολλά πράγματα έχουν συμβεί και η ναυτιλία ακόμη ευδοκιμεί.» Ούτε η κα Μαυρογονάτου ούτε ο κ. Saunders ήθελαν να αναφερθούν στο πώς ακριβώς η νέα επιχείρηση θα διαχειρίζεται τον πλούτο του πελάτη. Η κ. Μαυρογονάτου όμως δήλωσε έτοιμη να το φέρει εις πέρας τονίζοντας πως «οι άνθρωποι που ασχολούνται με τη ναυτιλία είναι αρκετά έξυπνοι με τις επιχειρήσεις τους, μα ο προσωπικός πλούτος αποτελεί ένα πολύ διαφορετικό κομμάτι». Με βάση το Λονδίνο και γραφεία στη Ζυρίχη, θα προστεθούν άμεσα γραφεία επαφής στο Μονακό και στη Σιγκαπούρη. Η Ασία πιστεύεται πως θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στο νέο τμήμα της Coutts, ωστόσο η μη παρουσία της Coutts στις ΗΠΑ, φαίνεται να αποκλείει αρκετούς (πλην λίγων και εκλεκτών) από τον γίνουν μέλη.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Στα πρόθυρα κατάρρευσης η British Steel

Στα πρόθυρα κατάρρευσης η British Steel

Στο χείλος της κατάρρευσης βρίσκεται η British Steel, η δεύτερη μεγαλύτερη χαλυβουργία της Βρετανίας, εκτός...

Secret Money

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Mπορεί οι εξελίξεις να τρέχουν γύρω από τα ναυπηγεία Eλευσίνας, αλλά το όνομα του Nίκου...

Αθλητικά

Ιτούδης: «Νιώθω γεμάτος»

Ιτούδης: «Νιώθω γεμάτος»

Ο προπονητής της πρωταθλήτριας Ευρώπης ΤΣΣΚΑ, Δημήτρης Ιτούδης, μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για την κατάκτηση...

Τουρισμός

«Synergassia» Enterprise Greece και Επιμελητηρίου Λακωνίας

«Synergassia» Enterprise Greece και Επιμελητηρίου Λακωνίας

Ο Οργανισμός Enterprise Greece και το Επιμελητήριο Λακωνίας συνδιοργάνωσαν επιχειρηματική επίσκεψη πολυμελούς διπλωματικής αντιπροσωπείας Ξένων Πρεσβειών από 17...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.