Deal News Online

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

 

ΕΘΝΟΣ: Οι νέοι φόροι το 2014 για τα ακίνητα

 

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "φόρους για όλα τα ακίνητα φέρνει το 2014. Το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο, που θα αντικαταστήσει το Εκτακτο Τέλος και τον ΦΑΠ, θα προωθηθεί στη Βουλή εντός του Νοεμβρίου και πάντως πριν από την ψήφιση του Προϋπολογισμού. Το φορολογικό βάρος διασπείρεται σε περισσότερους ιδιοκτήτες".

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στην Παναγιά των Βλαχερνών θα γίνει η στέψη του Βασιλιά των Ελλήνων

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα "είναι απόγονος των Παλαιολόγων και έλαβε το χρίσμα από τους Πανέλληνες στο Μυστρά. Αυτός θα αναλάβει την διοίκηση των Πανελλήνων με προοπτικές να κατακτήσει πνευματικά και πολιτικά τον κόσμο".

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Φορολογούν βίλες, σπίτια, χωράφια, γιαπιά, πιλοτές,... μαντριά

 

Η εφημερίδα γράφει ότι "δεν γλιτώνει κανένας ιδιοκτήτης συμπεριλαμβανομένων των κατόχων αυθαίρετων κτισμάτων και βιοτεχνικών κτιρίων. Μικρότερες οι επιβαρύνσεις για διαμερίσματα, υψηλότερες για μονοκατοικίες".

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μύκονος -21%. Ζωγράφου +90%

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μειωμένος ο λογαριασμός κατά 21,3% στηΜύκονο, αυξημένος κατά 88,9% στου Ζωγράφου! Αυτό είναι ένα από τα αποτελέσματα της επίσημης πρότασης, που έδωσε χτες στη δημοσιότητα η κυβέρνηση, για τον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, που το υπουργείο Οικονομικών επεξεργαζόταν πάνω από ένα χρόνο για τα ετοιμάσει «ένα δικαιότερο και ελαφρύτερο σύστημα»".

 

ΕΣΤΙΑ: Εγγραφο-σοκ για το Ψυχικό

 

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η «Εστία» αποκαλύπτει σήμερα ένα έγγραφο-σοκ του Υπουργείου Οικονομικών για το Ψυχικό. Ως γνωστόν, το Παλαιό Ψυχικό είναι η μόνη περιοχή στην επικράτεια όπου οι αντικειμενικές αξίες αυξήθηκαν το 2001 από την τότε Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ".

 

Η ΑΥΓΗ: Μονιμοποιείται και διευρύνεται το χαράτσι

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα "από το πρώτο τετραγωνικό ακινήτων, το πρώτο στρέμμα οικοπέδου ή αγροτεμαχίου, από το πρώτο ευρώ εισοδήματος επιβάλλεται ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων (ΕΝΦΑ), που ενοποιεί το περίφημο «έκτακτο» χαράτσι μέσω της ΔΕΗ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ)".

 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Μπήκαν οι φόροι στο μαντρί...

 

Η εφημερίδα υποστηρίζει "με την προσδοκία ότι θα εισρεύσουν 2,9 δισ. ευρώ στα κρατικά ταμεία, η κυβέρνηση έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων που θα επιβληθεί σε όλες τις ιδιοκτησίες το 2014 και θα αντικαταστήσει τον ΦΑΠ και το «χαράτσι». Ο νέος φόρος, αν και μειωμένος σε σχέση με τις υφιστάμενες επιβαρύνσεις, φέρνει πρόσθετο φορολογικό φορτίο για το σύνολο της περιουσίας, αφού εντάσσει και τους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων στους υπόχρεους φόρου".

 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οχι σε μέτρα, Μνημόνιο, εκλογές

 

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στο τρίπτυχο όχι νέα μέτρα, όχι εκλογές, όχι νέο Μνημόνιο εστιάζεται η προγραμματική συμφωνία μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, που επικύρωσαν χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, αποστέλλοντας έμμεσο πλην σαφές μήνυμα προς την τρόικα".

 

Ο ΛΟΓΟΣ: Φόρος και στο ...μαντρί. Ποιοί πληρώνουν, ποιοί εξαιρούνται

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε διαβούλευση από χθες το σχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, το οποίο δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνοντας ότι κινείται στην κατεύθυνση «λιγότερα χρήματα από περισσότερους πολίτες»".

 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ποινικοποιούν τη δράση ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα

 

Η εφημερίδα αναφέρει "ΚΚΕ: Θέλετε να εμποδίσετε δια πυρός και σιδήρου την πάλη του λαού. Δεν θα τα καταφέρετε. Εμείς σας δηλώνουμε και από αυτό εδώ το βήμα ότι δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω ούτε πόντο. Η απειθαρχία και η ανυπακοή εδώ είναι επιβεβλημένη".

 

ΤΑ ΝΕΑ: Συγκάτοικοι με την Εφορία

 

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μόνιμα φορολογικά βάρη 3,5 δισ. ευρώ τον χρόνο φέρνει από το 2014 ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων (ΕΝΦΑ), ο οποίος θα επιβαρύνει κάθε σπιθαμή γης, από σπίτια και καταστήματα έως γκαράζ, πισίνες, οικόπεδα, αγροτεμάχια, μαντριά, αγροικίες και ημιτελή κτίσματα".

 

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: Η κυβέρνηση αμύνεται ηρωϊκά στο «μέτωπο» του χρέους...

 

Η εφημερίδα γράφει ότι "τι γυρεύει ο Σαμαράς σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, όπου συνεδριάζει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής; Σύμφωνα με τους συμβούλους και συνεργάτες του, πάει για επαφές με αξιωματούχους της Ε.Ε. και της ευρωζώνης, αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων -αλλά και όποιον άλλο του βρεθεί πρόχειρος - προκειμένου να τους περιγράψει το θέμα του ελληνικού χρέους και της βιωσιμότητά του".

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ο νέος φόρος ακινήτων

 

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επιβάλλεται από το 2014 σε κάθε ακίνητο με κριτήριο την έκταση, την τοποθεσία και άλλα ιδαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ακινήτου. Φορολογούνται για πρώτη φορά αγροτεμάχια, καλλιεργήσιμες εκτάσεις γης που ανήκουν και σε κατ. επάγγελμα αγρότες, αγροτικά κτίσματα καθώς και θέσεις στάθμευσης, βοηθητικοί χώροι και πισίνες που βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους των πολυκατοικιών".

 

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Στα δίχτυα του ενιαίου φόρου όλα τα ακίνητα

 

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στα «δίχτυα» του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων πέφτει από την 1η Ιανουαρίου 2014 όλη η Ελλάδα, καθώς σε όλα τα ακίνητα, οικόπεδα και αγροτεμάχια, εντός ή εκτός σχεδίου ή οικισμού, θα επιβάλλεται φόρος από το πρώτο τετραγωνικό και από το πρώτο ευρώ αντικειμενικής αξίας, χωρίς αφορολόγητο όριο και με ελάχιστες εξαιρέσεις, υπό αυστηρές μάλιστα προϋποθέσεις".


World Business

Χαμηλότερα των εκτιμήσεων οι πωλήσεις της Dollar Tree

Χαμηλότερα των εκτιμήσεων οι πωλήσεις της Dollar Tree

Χαμηλότερα των εκτιμήσεων διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις της Dollar Tree για το τρίμηνο που περιλαμβάνει την...

Secret Money

MOTOP OΪΛ: «Στα σκαριά» έκδοση ομολόγου στο XA

MOTOP OΪΛ: «Στα σκαριά» έκδοση ομολόγου στο XA…

Aνοιχτό είναι το ενδεχόμενο «εξόδου» της Mότορ Όιλ στις αγορές, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες χρηματιστηριακές...

Αθλητικά

Ηλεκτρονικά οι εκλογές της ΕΠΟ

Ηλεκτρονικά οι εκλογές της ΕΠΟ

Ηλεκτρονικά θα διεξαχθούν οι εκλογές της ΕΠΟ, όπως ενημερώθηκε η Ομοσπονδία από το υπουργείο πολιτικής...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.