Σχέδιο για το επίδομα της Δημοτικής Αστυνομίας

Τον καθορισμό του επιδόματος του ένστολου προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας εξετάζεται με Σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης το οποίο έχει επεξεργαστεί το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

 

Με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο, γίνεται γνωστό ότι «το Υπουργείο έχει προβεί στην προώθηση σχεδίου Υπουργικής Απόφασης για τον καθορισμό του επιδόματος ευθύνης για τις θέσεις ιεραρχίας της δημοτικής αστυνομίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 παρ. 8 του ν. 3731/2008, το οποίο έχει αποσταλεί για συνυπογραφή από τον συναρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών».

 

Η απάντηση του υφυπουργού Εσωτερικών, για το επίδομα ευθύνης στους ένστολους της Δημοτικής Αστυνομίας, διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά την κατάθεση σχετικής αναφοράς προς τους συναρμόδιους υπουργούς από τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Θέμη Μπαλασόπουλο και τον γενικό γραμματέα Γιώργο Καταχανά, οι οποίοι υπενθύμιζαν ότι εκκρεμεί η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, η οποία θα καθορίζει το επίδομα θέσης ευθύνης.

 

Η έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης έχει προβλεφθεί από το νόμο για την Αναδιοργάνωση της Δημοτικής Αστυνομίας, ο οποίος ψηφίστηκε πριν από δύο χρόνια. Την αναφορά είχε καταθέσει, ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, Φώτης Κουβέλης.

 

Στο σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για το επίδομα θέσης ευθύνης και τη συνεργασία των δύο Υπουργείων, αναφέρεται και ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης σημειώνοντας, όμως, σε έγγραφό του ότι «τυχόν γενικότερα αιτήματα για την αύξηση των αποδοχών των υπαλλήλων κατά το έτος 2011, αντίκεινται στις ρυθμίσεις της εισοδηματικής πολιτικής».


protoselida

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Υγεία & Διατροφή

Καινοτόμος θεραπεία των όγκων του ΚΝΣ

Καινοτόμος θεραπεία των όγκων του ΚΝΣ

Οι νέες εξειδικευμένες θεραπείες στην αντιμετώπιση του καρκίνου και όχι μόνο, προσφέρουν ελπίδα σε χιλιάδες...

Τουρισμός

Έμφαση στον γαμήλιο τουρισμό δίνει το Ρέθυμνο

Έμφαση στον γαμήλιο τουρισμό δίνει το Ρέθυμνο

Στον εναλλακτικό τουρισμό, με ιδιαίτερη έμφαση στον γαμήλιο τουρισμό, στοχεύει το Ρέθυμνο, ενώ έχει αναπτύξει...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.